Ara llegint
La visita a la finca de Pedruixella Gran tanca el cicle de visites al Patrimoni Mundial de la Unesco

La visita a la finca de Pedruixella Gran tanca el cicle de visites al Patrimoni Mundial de la Unesco

La visita a la finca de Pedruixella Gran tanca el cicle de visites al Patrimoni Mundial de la Unesco

La visita a la tafona de la finca de Pedruixella Gran, al municipi de Pollença, i un tast d’olis de la serra de Tramuntana, ha culminat l’activitat “Tasta la Serra” que ha apropat la ciutadania a espais molt desconeguts d’aquest Patrimoni Mundial de la Unesco.

Aquesta activitat posa el punt i final a l’agenda d’enguany del cicle, que ha organitzat tallers i tast de taronges a la finca Ecovinyassa de Sóller, una visita i tast de cireres a Son Palou, Orient (Bunyola); tast de vi de malvasia i tomàtiga a Son Vives (Banyalbufar); tast de formatge de cabra a Formatges Tramuntana (Pollença) i un tast i taller d’empotar oliva trencada a Cas Sorell (Fornalutx).

Com a cada taller i tast dels sis que s’han duit a terme enguany, les places s’han omplert. La d’ahir va ser la darrera de les activitats del programa “Tasta la Serra” que el Consell de Mallorca ha oferit al llarg de l’any a diferents municipis de la serra de Tramuntana.

Es tracta d’una iniciativa que es va posar en marxa amb motiu del desè aniversari de la distinció Unesco l’any passat, i que enguany s’ha tornat a repetir per mor del gran èxit de participació.

L’activitat, inclosa en l’agenda del Consorci Serra de Tramuntana, ha comptat avui amb la presència de la presidenta del Consell, Catalina Cladera, i la consellera de Territori, Maria Antònia Garcias.

“La serra de Tramuntana ens ofereix experiències úniques, que molts de mallorquins i mallorquines no coneixen de prop perquè no han tengut l’oportunitat, i això és el que volem facilitar” ha expressat Cladera. No només és tastar un oli, una taronja, cireres, un vi o un formatge elaborat a la Serra, sinó que és conèixer en quines condicions s’ha elaborat, com el paisatge ha condicionat aquest procés i com és d’únic un producte fet en aquest espai Patrimoni Mundial de la Humanitat” ha dit.

Durant la visita d’ahir, els participants es varen desplaçar a la fina de Pedruixella Gran, situada a la Vall den Marc, a Pollença. La finca disposa de diferents elements patrimonials molt ben conservats, entre ells la tafona on s’ha fet l’oli de manera tradicional, amb una bístia i posteriorment, també s’ha fet un tast d’oli de la serra de Tramuntana.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt