Ara llegint
L’Ajuntament de Deià judicialitza la recuperació de dos camins públics usurpats

L’Ajuntament de Deià judicialitza la recuperació de dos camins públics usurpats

El batle de Deià, Lluís Apesteguia, ha informat a través de les xarxes socials, que la recuperació del Camí des Cingle des Visc i el Camí de Sa Torre de Sa Pedrissa, s’ha “judicialitzat” donada la falta de resposta després d’iniciar-se els contactes amb els propietaris el mes de maig de 2021. A pesar de la inicial bona resposta, les dilacions han obligat el consistori a començar un “expedient sense acord”. Com va declarar el batle en aquell moment “… recuperar els camins és un repte al qual cal fer front”.  En el seu moment, expressà que el manteniment dels camins públics s’ha de considerar com un patrimoni que s’ha heretat dels avantpassats i que es té l’obligació de passar-los a les generacions futures, en bon estat i fent un bon ús, garantint tota la xarxa de camins públics.

Una imatge del marge del Camí de la Font. (Foto: Ajuntament de Deià)

En el cas del Camí des Cingle des Visces, dona la circumstància que al final del recorregut hi ha un mirador erigit per l’Arxiduc Lluís Salvador que en els anys de la postguerra i fins als anys setanta era lloc de passeig, berenades, festeig i fins i tot sortides escolars dels deianencs. En el segon cas finalitza a la Torre de Sa Pedrissa que fou construïda i finançada per la corporació per a la seva defensa i protecció. Està documentada la celebració d’esdeveniments de les festes patronals des del segle XVI.

Marge del Camí de Sa Costa. (Foto: Ajuntament de Deià)

L’ajuntament est`a seguint un pla de recuperació de tretze camins que consideren que són públics i que s’han anat tancant. Aquest moviment suposa la culminació d’un llarg procés que, des de diverses instàncies i plataformes del poble, reivindica aquests recorreguts, feina que ha assumit la corporació. L’actuació del regidor i la del consistori contrasten amb la d’altres corporacions municipals que, en circumstàncies similars, no es mostren tan proactius.

El marge de davall l’església de Deià. (Foto: Ajuntament de Deià)

Per recolzar aquesta política,  l’ajuntament de deianenc ha invertit un total de 40.184,82 € en restauració de marges de titularitat municipal, un dels elements patrimonials més singulars i valuosos del municipi i de tota la Serra de Tramuntana.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt