Ara llegint
L’Ajuntament de Pollença demana a Patrimoni que no es tomin els mollets de primera línia

L’Ajuntament de Pollença demana a Patrimoni que no es tomin els mollets de primera línia

L'Ajuntament de Pollença demana a Patrimoni que no es tomin els mollets de primera línia

La Direcció Insular de Patrimoni, en vista d’elaborar un inventari de tots els escars i mollets de la costa pollencina i d’avaluar la possibilitat de catalogar-los d’acord amb el seu valor patrimonial, va sol·licitar a l’Ajuntament de Pollença una relació de totes aquestes construccions que es poden localitzar en el litoral del terme municipal de Pollença i que ressalten per la seva condició.

Arran d’això, s’elabora un exhaustiu informe de tots els escars i mollets ubicats dins zona de domini públic marítim terrestre. Cal recordar que tota la Badia de Pollença és una zona protegida per la seva importància mediambiental.

Des de l’Ajuntament de Pollença han recordat avui que, en tractar-se d’una zona de domini públic marítim terrestre, és d’aplicació la Llei de Costes i aquesta determina que tota ocupació amb obres i instal·lacions no desmuntables estarà subjecta a prèvia concessió atorgada per l’Administració General de l’Estat.

Aquest punt també determina, expliquen, que quan es perd la concessió temporal és obligatori retornar a l’estat original del mateix, i això afecta l’antic, històric i bell mollet situat al passeig Anglada Camarassa número 63 del Port de Pollença, que se’n demana la seva demolició.

L’Ajuntament ha explicat, emperò, que s’oposa a la demolició que Demarcació de Costes ha instat a la propietat i sol·licita la revisió d’aquest fet per part de la Direcció Insular de Patrimoni i la recerca d’una solució que suposi la conservació d’aquest emblemàtic, així com d’altres en la mateixa situació.

Des de l’Ajuntament demanen a Patrimoni i a Costes “certa sensibilització amb aquestes construccions identificadores del municipi”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt