Ara llegint
Les Associacions de Persones Majors de la Part Forana reprenen la trobada anual a Lluc

Les Associacions de Persones Majors de la Part Forana reprenen la trobada anual a Lluc

Entre avui i demà més de 2.000 persones arribades de tots els municipis de Mallorca celebren a Lluc una trobada auspiciada per la Federació d’Associacions de Persones Majors de la Part Forana amb l’objectiu de mantenir els contactes entre les diferents entitats adscrites a la Federació i per celebrar una ofrena floral a la Mare de Déu de Lluc, un acte que ja s’ha convertit en una tradició i que ara es recupera després de dos anys d’obligada absència.

Avui dijous han assistit a la trobada membres de les associacions de persones majors de Fornalutx, Santa Eugènia, Lloret de Vistalegre, S’Arracó, Llubí, Banyalbufar, Petra, Puigpunyent, Sineu, Sant Joan, Binissalem, Santanyí, Ariany, Cala d’or, Montuïri, Port de Sóller, Biniali, Estellencs, Porreres, Alcúdia, Vilafranca, Búger, Esporles, Selva, Inca i Consell.

Demà divendres hi assistiran les associacions de gent gran de Portocolom, Ses Salines, Santanyí, Felanitx, Sa Pobla, Palmanyola, Portocristo, Santa Margalida, Punta de N’Amer Sa Coma, Sóller, Pollença, Costitx, Capdepera, Alcúdia i Maria de la Salut.

Els Blavets de Lluc han actuat just abans de l’Eucaristia, oficiada pel vicari de Lluc, Antoni Burguera, i celebrada a l’Acolliment de Lluc, i durant la qual les associacions presents avui han fet l’ofrena floral a la Mare de Déu.

El president de la Federació, Joan Bibiloni, ha donat la benvinguda als assistents i ha expressat la seva satisfacció per poder tornar a celebrar aquesta trobada «després de molt de temps i desitjant a tots els assistents, sobretot, molta salut». A l’acte també hi han assistit la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el batle d’Escorca, Antoni Solivellas. 

Cladera ha tengut paraules d’agraïment per a la Federació d’Associacions de Persones Majors de la part forana de Mallorca «per seguir endavant tot i les dificultats que han tengut les associacions i pel coratge de seguir liderant el moviment associatiu de persones majors de Mallorca».

La presidenta del Consell de Mallorca també ha dit que «és un goig poder-nos retrobar un altre pic, tots junts i amb alegria, celebrant que tornam a la normalitat després d’uns anys tan difícils per tothom però especialment per les persones majors», i ha aprofitat per agrair als assistents el seu comportament exemplar durant la pandèmia.

«Ara és el moment de tornar-se activar, físicament, emocionalment i socialment, i per això el Consell vos vol retornar tot allò que heu fet per nosaltres, posant en marxa iniciatives per animar-vos a fer activitats, ja sigui incrementat les ajudes als clubs i federacions o amb programes propis de la institució destinats a la gent gran«, ha apuntat, amb relació a programes destinats específicament a les persones majors, com les estades turístiques ‘Gaudeix l’Illa Sènior’, el nou programa esportiu ‘Mou-te amb Salut’ a través dels ajuntaments i els programes d’estimulació cognitiva i suport psicosocial de l’IMAS. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt