Ara llegint
Les joies robades al Museu de Lluc tornen al Monestir

Les joies robades al Museu de Lluc tornen al Monestir

Les joies robades al Museu de Lluc tornen al Monestir

Joies i altres objectes que havien estat robats al Museu del Monestir de Lluc han tornat avui al Santuari després que la Guàrdia Civil hagi fet possible la seva recuperació. El Coronell Cap de la Zona de la Guàrdia Civil a les Illes Balears, José Antonio Luque, juntament amb els agents que aconseguiren aclarir el robatori, han lliurat avui tot el material recuperat al prior de Lluc, Marià Gastalver, i al diaca Antoni Moreno.

L’acte de lliurament s’ha duit a terme a l’arxiu del Monestir i Luque ha aprofitat la seva presència a Lluc per lliurar una medalla de la Verge del Pilar, patrona de la Guàrdia Civil, al Monestir.

Més de 400 objectes del Museu de Lluc, robats en el transcurs d’aproximadament dos anys, han pogut ser recuperats, entre joies, medalles, monedes i altres. No obstant això, tres cordoncillos d’or, dues medalles d’or i un toisó d’or ja han desaparegut després que el lladre els hagués venut.

Algunes de les peces estan catalogades com a Bé d’Interès Cultural i tenen un gran valor econòmic i històric.

Un treballador del Museu de Lluc va ser detingut la setmana passada, després d’una complicada investigació, acusat de ser l’autor d’aquest robatori, que va descobrir un visitant habitual. L’autor del robatori substituïa les peces per obres falses per tal que no es vegés que faltava material del museu.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt