Ara llegint
Mateu Cifre dona al MUCBO de Sóller la seva col·lecció de mol·luscs

Mateu Cifre dona al MUCBO de Sóller la seva col·lecció de mol·luscs

Mateu Cifre és un malacòleg autodidacta i ha treballat amb mol·luscs durant més de mig segle reunint una important col·lecció de molts milers d’exemplars. La seva col·lecció l’ha donada al MUCBO, i ara es conservarà a les seves instal·lacions del Camp d’en Prohom de forma permanent, està dividida en tres grans seccions: mol·luscs continentals (terrestres i d'aigua dolça) ibero-balears i europeus; mol·luscs marins mediterranis; i mol·luscs exòtics. El material es troba classificat i molt ben ordenat, per la qual cosa resulta de gran valor per al museu, especialment per poder realitzar estudis comparatius entre espècies actuals i fòssils, segons han detallat des del museu. Mateu Cifre ha fet efectiva la donació d’aquesta gran col·lecció als responsables del MUCBO, Daniel Gallego (gerent) i Rafel Matamales (conservador del museu) i Joan Arbona, membre de la Societat d’Amics i col·laborador de la Fundació. El recull conté algunes espècies rares i molt rares i és de gran interès científic, ja que inclou sèries de nombrosos exemplars de distintes espècies, el que facilitarà futurs estudis taxonòmics i permetrà descriure la variabilitat morfològica de nombrosos taxons, sense descartar la possibilitat de descripció de noves espècies. Un pioner Mateu Cifre va ser pioner i cofundador del Museu Balear de Ciències Naturals a principis dels anys vuitanta. Juntament amb altres joves naturalistes sollerics es va posar al davant de la iniciativa de crear a Sóller un Museu d’Història Natural. Quan el 1982 es va crear l’Associació Museu Balear de Ciències Naturals, impulsora del museu del mateix nom, Cifre va ser un dels socis fundadors i formà part de la primera junta directiva.

Mateu Cifre és un malacòleg autodidacta i ha treballat amb mol·luscs durant més de mig segle reunint una important col·lecció de molts milers d’exemplars. La seva col·lecció l’ha donada al MUCBO, i ara es conservarà a les seves instal·lacions del Camp d’en Prohom de forma permanent, està dividida en tres grans seccions: mol·luscs continentals (terrestres i d’aigua dolça) ibero-balears i europeus; mol·luscs marins mediterranis; i mol·luscs exòtics.

El material es troba classificat i molt ben ordenat, per la qual cosa resulta de gran valor per al museu, especialment per poder realitzar estudis comparatius entre espècies actuals i fòssils, segons han detallat des del museu.

Mateu Cifre ha fet efectiva la donació d’aquesta gran col·lecció als responsables del MUCBO, Daniel Gallego (gerent) i Rafel Matamales (conservador del museu) i Joan Arbona, membre de la Societat d’Amics i col·laborador de la Fundació.

El recull conté algunes espècies rares i molt rares i és de gran interès científic, ja que inclou sèries de nombrosos exemplars de distintes espècies, el que facilitarà futurs estudis taxonòmics i permetrà descriure la variabilitat morfològica de nombrosos taxons, sense descartar la possibilitat de descripció de noves espècies.

Un pioner

Mateu Cifre va ser pioner i cofundador del Museu Balear de Ciències Naturals a principis dels anys vuitanta. Juntament amb altres joves naturalistes sollerics es va posar al davant de la iniciativa de crear a Sóller un Museu d’Història Natural.

Quan el 1982 es va crear l’Associació Museu Balear de Ciències Naturals, impulsora del museu del mateix nom, Cifre va ser un dels socis fundadors i formà part de la primera junta directiva.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt