Ara llegint
FITUR tasta el vi i l’oli balear amb Denominació d’Origen i Indicació Geogràfica Protegida

FITUR tasta el vi i l’oli balear amb Denominació d’Origen i Indicació Geogràfica Protegida

FITUR tasta el vi i l'oli balear amb Denominació d’Origen i Indicació Geogràfica Protegida

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, juntament amb la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports, han organitzat durant tres dies una sèrie de tasts de vins i d’olis de les Illes Balears en el marc de la Fira Internacional de Turisme (FITUR) 2024, que té lloc a Madrid. Aquests tasts, que es duran a terme a l’estand que les Illes Balears tenen a FITUR, van dirigits a professionals especialitzats del món del turisme, l’enologia i la gastronomia.

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Marga Prohens, i el conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, han participat avui dimecres en el primer d’aquests tres tasts prevists, que ha comptat amb la direcció i els comentaris de Marcos Martínez i Manuel Martínez, professors de Restauració i Cuina de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears. Juntament amb Prohens i Simonet, també hi han assistit els consellers de Turisme, Cultura i Esports i de la Mar i Cicle de l’Aigua, Jaume Bauzà i Juan Manuel Lafuente, respectivament, i el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés.

Així, el conseller Joan Simonet ha volgut destacar la importància de donar a conèixer als visitants de les Illes Balears «l’enorme varietat de producte agroalimentari de qualitat que es fa a les Balears. No es tracta de valorar tan sols el producte en si mateix, sinó també el sector primari que els produeix i actua com a element vertebrador del nostre territori, de la nostra societat i de la nostra economia», ha subratllat.

En aquest sentit, cal recordar que les Illes Balears disposen d’un important patrimoni cultural relacionat amb l’activitat agrícola i la indústria alimentària destinada a l’elaboració de productes d’alta qualitat que, avui dia, es tradueix en l’existència de dues denominacions d’origen protegides (DOP) i sis indicacions geogràfiques protegides (IGP) de vi, i d’una DOP i una IGP d’oli d’oliva verge extra.

El tast

En el primer dels tasts, s’hi han donat a conèixer tres vins: el vi negre Terrum 2021, de Ca n’Axartell (Vi de la Terra Mallorca); l’Alba Rosé 2022, del celler Torralba (Vi de la Terra Illa de Menorca), i el vi blanc Ereso, de Can Rich (Vi de la Terra Eivissa). Quant a la degustació d’oli, s’han comentat l’oli monovarietal elaborat amb olives de la varietat mallorquina de la DOP Oli de Mallorca; l’oli d’Eivissa, de la IGP Oli d’Eivissa, i l’oli de Menorca Binissaïda. Cal recordar que, actualment, la IGP Oli de Menorca es troba en tramitació davant la Comissió Europea.

Per demà, dijous 25 de gener, està previst tastar un blanc genèric de la DOP Pla i Llevant, el Blanc del celler Binitord (Vi de la Terra Illa de Menorca) i el Negre Tradició, de Can Maymó (Vi de la Terra Eivissa). Quant a la degustació d’oli, s’hi exposaran l’oli monovarietal elaborat amb olives de la varietat mallorquina, de la DOP Oli de Mallorca; l’oli d’Eivissa, de la IGP Oli d’Eivissa, i l’oli de Menorca Morvedra.

El divendres, 26 de gener, serà el torn del vi negre de la varietat manto negre, de la DOP Binissalem; el Blanc, del celler Torralbenc (Vi de la Terra Illa de Menorca), i el Blanc, del celler Terramoll (Vi de la Terra Formentera). Quant a la degustació d’oli, es tastaran l’oli monovarietal elaborat amb olives de la varietat mallorquina, de la DOP Oli de Mallorca; l’oli d’Eivissa, de la IGP Oli d’Eivissa, i l’oli de Menorca Son Felip.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt