Ara llegint
Pollença obté el punt de partida per actuar sobre els ecosistemes de la seva badia

Pollença obté el punt de partida per actuar sobre els ecosistemes de la seva badia

L’Ajuntament de Pollença ha presentat avui l’estudi sobre la Badia de Pollença a la Sala de Plens del consistori pollencí.

L’Ajuntament de Pollença va encomanar, a finals del 2021, a l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA) la realització d’un informe sobre la situació actual de les aigües i els ecosistemes marins de la Badia de Pollença, el qual també té en compte l’evolució històrica dels diferents agents i paràmetres que conflueixen en aquest espai.

La feina de diagnòstic duta a terme per l’equip científic ha consistit, per una banda, en la realització d’entrevistes amb diferents agents socials (associacions, entitats públiques i privades, particulars) que tenen relació amb la Badia de Pollença i, d’altra banda, en la recerca d’informació sobre el comportament biològic, físic i químic de la zona.

Aquest estudi, juntament amb el que va realitzar l’Associació Arrels Marines, servirà al consistori per disposar d’una informació sobre l’estat actual del fons marí de la Badia de Pollença, fet que possibilitarà la planificació de les accions a dur a terme a partir d’ara, per tal de reduir l’impacte sobre l’ecosistema marí i millorar l’estat de conservació, d’un ecosistema tan amenaçat com són les praderies de posidònia.

El batle de Pollença, Bartomeu Cifre, ha explicat que “ara aquest estudi ens ha localitzat les principals pressions sobre la Badia de Pollença, i es farà arribar a la resta d’administracions per tal de treballar coordinadament cada una d’elles en el marc de les seves competències”.

En la presentació de l’estudi s’ha destacat el gran nivell de conscienciació ambiental que tenen els diferents agents socials del municipi de Pollença. Així, la regidora de Medi Ambient, Maria Buades, ha puntualitzat que “aquest aspecte és un punt fort a tenir en compte, de manera que es vegi traduït en un canvi dels nostres àbits perquè administracions, agents socials i ciutadania siguem més respectuosos amb la nostra Badia”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt