Ara llegint
Pollença presenta el programa del Festival de Música que es vol obrir a nous públics

Pollença presenta el programa del Festival de Música que es vol obrir a nous públics

Pollença presenta el programa del Festival de Música que es vol obrir a nous públics

Avui matí ha tengut lloc a la Fira Internacional de Turisme de Berlín la presentació de la 62a edició del Festival de Pollença, que se celebrarà del 5 al 27 d’agost, amb un total de set concerts que es duran a terme al claustre del convent de Sant Domingo.

A l’acte hi han assistit el batle de Pollença, Andrés Nevado, el conseller executiu de Transició, Turisme i Esports del Consell de Mallorca, Andreu Serra, el regidor del Festival de Pollença, Bartomeu Cifre, i el responsable de programació i disseny artístic del Festival, Pere Bonet.

El concert inaugural d’aquesta 62a edició es farà al claustre del convent de Sant Domingo el 5 d’agost a les 22.00 hores amb l’actuació de la Chamber Orchestra of Europe, sota la direcció de Daniel Harding. Mentre que el concert de clausura serà el 27 d’agost, també a les 22.00 hores, a càrrec de Die Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, sota la batuta d’Omer Weir Wellber i Hilary Hahn al violí.

Aquesta 62a edició que aposta per una programació molt variada enfocada tant als residents com als visitants, i que conjuga diferents estils musicals per tal d’obrir el Festival de Pollença a nous públics. A la programació que avui es presenta s’hi afegirà un concert familiar i no es tanca la porta a algun concert extraordinari.

A més, i per segon any consecutiu, cal destacar la iniciativa ‘El Festival per a tothom’ que consistirà en un cicle d’audicions comentades i xerrades entorn de la música clàssica i de la programació d’enguany. Les sessions es desenvoluparan cada quinze dies durant els mesos de maig i juny.

L’assessor artístic i de gestió del Festival de Pollença, Pere Bonet, ha explicat que «en aquesta 62a edició del Festival es fa palesa una de les característiques de l’evolució del Festival que no és altra que l’equilibri entre els concerts simfònics i els concerts de cambra. Així, aquest 2023 l’equilibri és total: dels sis concerts centrals de la programació en tenim tres de simfònics i tres en format de cambra». Igualment ha volgut destacar que «un any més, el Festival de Pollença es posiciona com a finestra per on entra la llum de tots i totes, els i les grans artistes de talla mundial, però també com a far cultural, que emet, a través de les obres de la música interpretades per les més prestigioses agrupacions i solistes, una llum que es projecta arreu d’Europa. Una llum que, seguint l’estela de la música, convida a guaitar per la finestra que és el Festival per gaudir de la bellesa dels paratges de Pollença i de Mallorca des d’una perspectiva diversa. En definitiva, tots feim feina perquè el Festival de Pollença es mantengui, com deia el savi, com un “foc irradiador d’una cultura capaç de reafirmar la nostra identitat”».

El regidor del Festival, Bartomeu Cifre, ha comentat que “Pollença és un exponent cultural de Mallorca de primer ordre. Juntament amb les exposicions, els singulars edificis i el preciós casc antic, el Festival de Pollença, és una referència per a la cultura i el turisme de l’illa. Al llarg dels anys hem aconseguit un esdeveniment de màxima qualitat amb la participació d’estrelles de primer ordre dins l’àmbit de la música clàssica, el qual, sense cap dubte, tornarà a captivar a molts de seguidors aquest 2023”
Per la seva banda, el batle de Pollença ha destacat l’orgull que representa per al poble de Pollença arribar a la 62a edició del Festival i poder oferir una programació de nivell excepcional, alhora que ha convidat a gaudir d’una experiència musical inoblidable embolcallada per un entorn cultural, paisatgístic i patrimonial de gran valor.

Programació

Dissabte 5 d’agost
CHAMBER ORCHESTRA OF EUROPE
Daniel HARDING, director
Obres de J. Sibelius i L. v. Beethoven
Dissabte 12 d’agost
ORQUESTRA SIMFÒNICA ILLES BALEARS
CORAL UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS
Joan COMPANY FLORIT, director convidat
Judith VAN WANROIJ, soprano

Obres de J. S. Bach, J. Brahms, L. v. Beethowen, F. Mendelssohn i G. F. Händel
Dijous 17 d’agost
Marina REBEKA, soprano
Giulio ZAPPA, piano
Obres de G. Verdi, R. Wagner, G. Puccini, G. Bizet

Dissabte 19 d’agost
BELCEA QUARTET
Obres de F. Schubert, A. Dvorak i L. v. Beethoven

Divendres 25 d’agost
ARCANGELO, conjunt barroc
Nicolas ALTSTAEDT, violoncel
Jonathan COHEN, director i clavecí
Obres de C. P. E. Bach, W. F. Bach, J. Haydn i L. Boccherini

Diumenge 27 d’agost
DIE DEUTSCHE KAMMERPHILHARMONIE BREMEN
Hilary HAHN, violí
Omer Meir WELLBER, director
Obres de W. A. Mozart i F. Schubert

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt