Ara llegint
El Consorci Serra de Tramuntana gestionarà 1’5 milions per pal·liar les pèrdues causades per Juliette

El Consorci Serra de Tramuntana gestionarà 1’5 milions per pal·liar les pèrdues causades per Juliette

El Consorci Serra de Tramuntana gestionarà 1'5 milions per pal·liar les pèrdues causades per Juliette

La consellera Maria Antònia Garcías i el director insular de Territori del Consell de Mallorca, Miquel Vadell, han visitat avui la finca de Comasema, a Orient, Bunyola, per conèixer de primera mà com ha afectat el temporal Juliette al seu pas per la serra de Tramuntana.

Garcías ha recordat que les ajudes directes destinades a particulars i a empreses agrícoles o ramaderes disposa d’un fons inicial d’1,5 milions d’euros que seran gestionades a través del Consorci Serra de Tramuntana, i que en cas de ser necessari s’ampliaran. “Són ajudes extraordinàries que serviran per sufragar les pèrdues derivades dels efectes del temporal Juliette. La tramitació es podrà realitzar de la manera més àgil possible i es podran sol·licitar mitjançant una fotografia geolocalitzada dels danys.”, ha assenyalat la consellera.

Les subvencions inclouen la poda i la indemnització per pèrdua d’arbrat, especialment oliveres i també la recuperació elements patrimonials i etnològics, com ara porxades, o parets de pedra en sec que han estat danyats a causa d’aquesta meteorologia adversa.

A la finca de Comassema, segons el seu propietari, Fernando Fortuny, hi ha milers d’arbres afectats pel temporal a més danys de diversa consideració. Aquesta finca és un exemple de les finques que tenen dret a demanar les ajudes del Consell, ja que han estat afectades pel temporal. Els 1,5 milions formen part del pla extraordinària del Consell de Mallorca que en total mobilitzarà 6,5 milions d’euros sufragar el cost de les destrosses provocades per la borrasca Juliette.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt