Ara llegint
Pollença promou el me i Muro la carabassa en les respectives fires del cap de setmana

Pollença promou el me i Muro la carabassa en les respectives fires del cap de setmana

Pollença promou el me i Muro la carabassa en les respectives fires del cap de setmana

Pollença acull des d’aquest divendres una nova edició de la Fira, mentre que Muro tendrà en marxa aquest cap de setmana, la Fira de la Carabassa.

Exposicions, llibres, esports, música, gastronomia, tallers infantils, artesania, sostenibilitat, moda, contacontes, cultura popular i mostra d’animals són les principals activitats d’una fira que arranca divendres a Pollença i abasta fins dilluns.

L’Ajuntament ha donat una especial rellevància, en aquesta fira, al sector primari amb la intenció de dedicar-li més reconeixement, en tant que representa unes activitats molt arrelades entre les famílies pollencines. De fet, la Fira dedica una part important de les seves activitats al me de Pollença, i n’abasta diverses facetes, des del pasturatge fins a la llana, passant pel seu interessant vessant gastronòmic. L’artesania conforma un altre puntal d’aquesta nova edició de la Fira.

Pel que fa a la Fira de Muro, a diferència de l’edició anterior en què les condicions anticovid no ho varen fer possible, enguany es tornarà a celebrar la tradicional Pesada de la Carabassa, un dels actes més emblemàtics i multitudinaris d’aquesta fira de tardor.

La Fira de Muro es celebrarà entre l’11 i el 13 de novembre. Durant aquests tres dies s’han programat una vintena d’activitats culturals i gastronòmiques. Entre els actes, destaca el 16è tast de vi al Claustre del Convent, que tendrà lloc el dissabte 12; i, diumenge dia 13, el monòleg de l’actor Toni Gomila, en el marc de la campanya Viu Mallorquinament de la patronal del petit i mitjà comerç, Pimeco.

D’altra banda, la majoria de restaurants del municipi oferiran suggeriments gastronòmics en què la carabassa serà l’ingredient principal.

Aprofitant la fira, l’Ajuntament de Muro ha llançat les bases del concurs de cartells de Sant Antoni 2023 i anima a tota la població a participar-hi. A més, l’àrea de serveis socials impulsa una nova campanya per a eradicar i conscienciar enfront del masclisme. La campanya duu per lema #MuroDonaCarabassesALaViolènciaMasclista.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt