Ara llegint
Deu nous alumnes estudien a Raixa com fer un bon manteniment d’un jardí a través de l’IMAS

Deu nous alumnes estudien a Raixa com fer un bon manteniment d’un jardí a través de l’IMAS

Deu nous alumnes estudien a Raixa com fer un bon manteniment d'un jardí a través de l'IMAS

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) gestiona des de 2017 el projecte mixt de formació i ocupació Raixa, adreçat a persones amb una discapacitat igual o superior al 33%, majors de 30 anys i en recerca activa de feina. És una iniciativa que s’inclou en el programa SOIB 30 Formació i Ocupació.

Aquest mes d’octubre, deu nous alumnes han començat a rebre formació teòrica i pràctica sobre manteniment de jardins a Raixa, finca de gestió pública, ubicada a Bunyola, que dona nom al projecte.

El programa mixt, coordinat des de l’Àrea de Persones amb Discapacitat i Innovació Social de l’IMAS, és finançat pel Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) i compta amb la participació del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

La seva duració és de nou mesos, d’octubre a juliol, i es desenvolupa des de fa cinc anys amb l’objectiu de fomentar la inserció sociolaboral de les persones amb diversitat funcional en una passa més cap a la igualtat d’oportunitats.

El curs, que inclou també seguiment psicosocial dels participants, dotarà als alumnes de les habilitats necessàries per poder accedir al mercat laboral mitjançant l’atorgament de dos certificats de professionalitat diferents: d’auxiliar d’activitats en agricultura i d’activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria.

A la vegada, la feina pràctica i remunerada que duen a terme durant els mesos de formació contribuirà a la recuperació dels espais agrícoles de Raixa i al manteniment dels seus jardins. 

Aquesta iniciativa s’emmarca dins el programa d’accions duites a terme per l’IMAS amb la finalitat prioritària de fomentar i possibilitar la inserció en el mercat laboral de les persones amb diversitat funcional i fer realitat l’accés a llocs de feina estables i qualificats. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt