Ara llegint
Pollença redacta un estudi de mobilitat per millorar la seguretat vial i introduir mitjans de transport ecològics

Pollença redacta un estudi de mobilitat per millorar la seguretat vial i introduir mitjans de transport ecològics

L’Ajuntament de Pollença impulsarà la redacció d’un estudi de mobilitat dels nuclis de Pollença, Port de Pollença i Cala de Sant Vicenç per tal d’identificar les necessitats i detectar les principals problemàtiques envers la mobilitat urbana i així poder millorar la seguretat vial i potenciar els mitjans de transport no propulsats per combustibles fòssils atès que no emeten gasos contaminants.

L’Àrea de Medi Ambient, juntament amb la Policia Local, està fent feina per millorar la mobilitat del municipi i fer-la més sostenible, segura i saludable.

Per aquest motiu un dels aspectes a definir a l’estudi de mobilitat serà l’anàlisi de la situació actual de la mobilitat a peu, en vehicle de mobilitat personal (VMP) o en bicicleta i les possibilitats de millora que es podran dur a terme a curt i mitjà termini.

Aquest actuació s’emmarca dins l’Agenda 2030 que defineix els Objectius de Desenvolupament Sostenible (OSD), més concretament el núm.11, que persegueix assolir ciutats i comunitats sostenibles.

A data d’avui l’Ajuntament ja ha impulsat actuacions a les infraestructures viàries, n’ha pacificat el trànsit, de manera que l’estudi de mobilitat no fa més que reafirmar el compromís de l’equip de govern d’avançar en matèria de mobilitat sostenible, de forma que Pollença sigui un poble amb més qualitat de vida, amb menys contaminació, menys renous i més segur.

El projecte de redacció de l’estudi de mobilitat del municipi de Pollença tindrà les següents fases:

Fase I. Introducció al municipi Pollença

Fase II. Anàlisi socioeconòmica

Fase III. Participació ciutadana

Fase IV. Anàlisi de mobilitat del municipi Pollença

Fase V. Propostes de millora de la mobilitat relacionades amb les fases anteriors

La quarta tinenta de batle i regidora de Policia Local, Turisme, Administració electrònica i Comunicacions, i Medi Ambient, Maria Buades, ha destacat que fins ara s’havien fet estudis de mobilitat parcials però no de tot el municipi. “Ara el que es pretén és un estudi de mobilitat general de tot el terme municipal”, ha assenyalat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt