Ara llegint
PortsIB aconsegueix retirar el vaixell de pesca enfonsat a la badia de Pollença des del juny

PortsIB aconsegueix retirar el vaixell de pesca enfonsat a la badia de Pollença des del juny

PortsIB aconseguieix retirar el vaixell de pesca enfonsat a la badia de Pollença des del juny

PortsIB, sota la direcció de la Conselleria de la Mar i del Cicle de l’Aigua, ha retirat el avui vaixell de 16 metres d’eslora que es va enfonsar el passat 18 de juny a la badia de Pollença. Les labors d’extracció s’han dut a terme gràcies a un operatiu coordinat, amb la participació de Salvament Marítim, Capitania Marítima, l’Ajuntament de Pollença i el Reial Club Nàutic d’aquest municipi.

L’embarcació, un vaixell de pesca danès abandonat, es va enfonsar a les proximitat de l’espigó d’aquest club nàutic, en una zona de poca profunditat i una part del vaixell quedava fora de l’aigua. Els intents per localitzar els seus propietaris varen resultar infructuosos i han hagut de passar alguns mesos fins a assolir un acord sobre qui havia de liderar el rescat del vaixell.

Durant l’extracció de l’embarcació de fusta, Jaume Carbonell, gerent de PortsIB, ha valorat l’eficaç col·laboració de l’equip i la importància d’aquest operatiu per assegurar la navegació i protegir l’entorn natural de la zona: “Les maniobres van arrancar amb el treball de Salvament Marítim, que han estat els encarregats de dur a terme tota la reflotació gràcies a globus i aire comprimit. Posteriorment, han remolcat el vaixell fins a una zona del moll i amb una grua de gran tonatge s’ha tret a terra. Ara serà el moment de començar amb el desballestament d’aquest, per a posteriorment portar-lo a l’abocador. Ha estat un treball conjunt i necessari.”.

El dilluns varen començar les labors amb una inspecció del casc. Al mateix temps, un equip especialitzat va iniciar la col·locació d’eslingues en diverses parts de l’embarcació, un pas clau per a la seva reflotació.

El dimarts el procés va continuar amb la instal·lació de globus en les eslingues de la banda de babord i maniobres per a redreçar la nau. També es va realitzar el dragatge al voltant de la quilla i es van passar eslingues per sota d’aquesta, estabilitzant l’embarcació amb els globus d’habilitació i duent a terme una prova de reflotació.

La fase decisiva de l’operatiu ha tingut lloc aquest dimecres, quan una grua ha aconseguit extreure el vaixell de la mar al voltant de les 16 hores, després de dos intents fallits al matí, concloent així un procés per a assegurar la seguretat i la protecció del medi marí en la zona. La retirada d’aquesta embarcació ha eliminat un risc potencial tant per a la navegació com per al medi ambient.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt