Ara llegint
Santa Eulària blinda algunes zones del municipi amb faixes antiincendis

Santa Eulària blinda algunes zones del municipi amb faixes antiincendis

Santa Eulària blinda algunes zones del municipi amb faixes antiincendis

L’Ajuntament de Santa Eulària des Riu ha iniciat el procediment de licitació d’un contracte per a l’execució de 7,6 hectàrees de faixes antiincendis que permetin protegir de forma més efectiva del foc les zones des Melvins, a es Figueral, i a Can Pep Simó, a es Cap Martinet. Aquestes intervencions segueixen la línia de les intervencions realitzades amb anterioritat en zones com Valverde, Sa Creu d’en Ribes, es Puig d’en Fita o el Puig de Missa, entre altres punts. I també complementa les ajudes a particulars per realitzar neteges d’arbratge al voltant dels seus habitatge per a una millor protecció contra les flames i que enguany han estat adjudicades als 8 sol·licitants que van presentar sol·licitud i que han rebut 2.000 euros cadascun.

La intervenció que treu ara a licitació el Consistori, amb un preu de licitació d’una mica més de 73.000 euros i un termini d’execució de dos mesos, suposarà actuar eliminant mala herba, retallant brancatge i talant arbres en franges de 30 metres al voltant d’algun dels costats de totes dues urbanitzacions de manera que, de produir-se un foc, aquest es trobarà amb menys combustible i de pitjor qualitat, la qual cosa pot ajudar a un control més ràpid de les flames. A més, també es contracta oferir informació als veïns sobre els treballs i sobre mesures que poden adoptar ells en les seves propietats per a protegir-se millor dels incendis.

Al cas de la zona des Melvins, s’actuarà a uns 1.317 metres lineals de terreny situats a la zona més al sud des Figueral, separant els carrers de la zona de la gran massa arbrada. En aquest cas, en tractar-se de faixes de 30 metres d’ample, el total d’àrea afectada és de 3,95 hectàrees. Per part seva, a Ca Pep Simó es netejaran uns 1.200 metres lineals, amb un total de 3,65 hectàrees.

Els treballs suposen un desbrossament intens, eliminant especialment les espècies que cremen més com el romaní, el canyís o l’estepa; i preservant, a més de possibles espècies protegides o cataloguades, les que són més resistents a la combustió com la savina o la ginebra. A més, es retiraran arbres malalts o morts, o de baix port. I els que quedin veuran expurgades les seves copes per a reduir la quantitat de combustible.

Aquests treballs es fan en col·laboració amb l’Ibanat per a unificar esforços i coordinar les zones on s’intervé per a complementar-se. Als últims anys s’han executat faixes per part de l’Ajuntament a diverses zones com Can Guasch, Valverde, sa Creu d’en Ribes, es Puig d’en Fita o el Puig de Missa.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt