Ara llegint
Protesta contra la DGT dels INDIGNATS MA10

Protesta contra la DGT dels INDIGNATS MA10

Una nova protesta ha estat protagonitzada per integrants de la plataforma INDIGNATS MA10 el matí del dimarts dia 14 davant la delegació de la Dirección General de Tráfico (DGT) amb motiu de la dramàtica situació que viuen els veïnats pels renous generats per motoristes i automobilistes amb comportaments incívics i il·legals. La plataforma denuncia l’aparent desídia i falta d’actuació per part de la DGT, la Guàrdia Civil de Trànsit i la Delegació del Govern Central a les Illes Balears.

La protesta s’ha desenvolupat al Carrer Manuel Azaña –a on també i a pocs centenars de metres es troba la caserna de la Guàrdia Civil- des de les 10:30 i ha tingut una durada de poc més d’una hora.

Ha consistit en la instal·lació d’una pantalla de televisió gegant i un equip de so connectats a un conjunt de potents altaveus. S’ha projectat un conjunt de vídeos realitzats pels veïnats amb les maniobres irregulars, aldarulls, rebombori, renous i situacions perilloses i incíviques que es desenvolupen a l’esmentada infraestructura viària. La banda sonora era un reflex de l’ambient sonor que els habitants de la contrada han de suportar de forma contínua. La intenció dels manifestats era traslladar la seva situació a les dependències de la DGT i als seus responsables.

Una pancarta de la protesta.

Discretament vigilats per efectius de la Policia Nacional i de la Policia Local de Palma, els representants de la plataforma han atès els nombrosos mitjans de comunicació que s’han atracat a donar notícia de la protesta. Davant la insinuació de la participació de la plataforma en la presència d’un grup d’ases a la carretera que ha suposat la suspensió del segon tram del Ralli del Dijous Bo fet per part dels organitzadors i la Federació d’Automobilisme de les Illes Balears (FAIB), s’han desmarcat completament i absolutament. Afirmen que “… molt possiblement els ases, atemorits, varen intentar fugir d’aquell infern que suposava es ral·li”, com habitualment succeeix amb els animals domèstics dels habitants de la zona. Han expressat que en l’autorització de la manifestació se’ls recordava que, a Palma, la limitació per emetre és fins a 60 decibels. Afirmen que les situacions viscudes a la Serra de Tramuntana fan que els veïns hagin de suportar per damunt de 90 decibels de forma habitual, amb puntes que superen els 125 decibels. Un nivell de 90 decibels és renou que causa molèsties i resulta nociu de forma continuada. Una sirena dels bombers a poca distància equivaldria a aquesta situació. Amb més de 120 decibels, es percep dolor i existeix el risc de perdre l’audició. El renou de l’enlairament d’un avió a menys de 25 metres, o una explosió intensa serien els seus equivalents.

Nombroses persones i mitjans de comunicació s’ha acostat a la protesta.

Una vegada que els ajuntaments de la zona i el Consell de Mallorca han promès actuar per donar solució al problema, les úniques administracions que encara són reticents –quan no negant els fets- són les dependents del Govern Central. En declaracions de fa poques setmanes feien afirmacions com que “La DGT defensa que les motos no superen la velocitat permesa a la Serra”, o que “Les dades dels controls de trànsit mostren que circulen a una mitjana de 35 km/h”. Finalitzaven els portaveus de la DGT afirmant que “…no hi ha carreres il·legals” a la MA10. Els vídeos mostrats a la protesta intenten desmentir aquestes afirmacions amb evidències gràfiques i sonores. Alguns mitjans de comunicació han publicat els darrers dies vídeos de carreres de motos a altes hores de la matinada a les rodalies de Selva.

Els representants han afirmat que continuaran amb les seves accions de protesta fins a aconseguir una resposta al problema que pateixen des de fa dècades. El tall de la MA10 a l’altura de Banyalbufar va ser la primera d’una sèrie d’actuacions.

Cap representant de la DGT, la Guàrdia Civil de Trànsit o la Delegació de Govern s’ha atracat a interessar-se per la protesta en el transcurs d’aquesta.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt