Ara llegint
Ricardo Rossi, de l’hotel Valldemossa, guanya el segon Concurs de Cuina amb Gamba de Sóller

Ricardo Rossi, de l’hotel Valldemossa, guanya el segon Concurs de Cuina amb Gamba de Sóller

Amb un “umami de gamba”, el cuiner xilè Ricardo Rossi, xef del Frédéric, restaurant de l’hotel Valldemossa, s’ha imposat a la segona edició del Concurs Internacional de Cuina amb Gamba de Sóller, que promou l’Ajuntament de Sóller i es va disputar ahir en el restaurant Suculenta del Port de Sóller.

El plat guanyador es compon d’una gamba vermella confitada en oli i taronja de Sóller, un ravioli de consomé de gamba, un aire de gamba i coco i un cruixent de pa amb sobrassada.

El segon premi ha estat per al sevillà Juan Antonio Guerra, del restaurant És Fum de la Costa d’en Blanes, que ha competit amb una gamba vermella curada en sal de fonoll, “salmorejo” dels seus caps i escuma de poma picant.

En aquesta segona edició s’han validat 39 inscripcions procedents de tretze comunitats autònomes. No hi ha hagut cap candidat estranger. Els sis finalistes que varen competir ahir ere J. Iván Anaya (Ciutat Real), Ricardo Rossi (Balears), Tomás Martínez (Murcia), Juan Antonio Guerra (Balears), Daniel Álvarez (Alacant) i Javier Gardonio (Balears).

El comitè avaluador, format per Lourdes Plana, presidenta de la Real Academia de Gastronomía i d’aquest jurat, i pels cuiners Susi Díaz, Álvaro Salazar, Raúl Resino i Cati Pieras, va valorar els següents aspectes de cada recepta: sabor (0/10 punts), elaboració general (0/10), tractament de la gamba (0/10), originalitat (0/5) i presentació (0/5).

La dotació econòmica dels premis és de 1.500 euros per al guanyador i 500 per al segon classificat. L’equip organitzador del concurs està format per Sebastià Aguiló, regidor de Promoció Econòmica i Turisme de Sóller; l’empresa Tres Cultura, responsable de gestió i producció; el cuiner Kiko Martorell, de Ca’n Boqueta, com a assessor culinari, i el periodista Andoni Sarriegi (Grup Gurmets), director de l’esdeveniment.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt