Ara llegint
Sóller demana auxili al Consell per acabar amb les curses il·legals a la carretera del Puig Major

Sóller demana auxili al Consell per acabar amb les curses il·legals a la carretera del Puig Major

La Llei de la Serra limitarà les proves esportives de motor per preservar els valors de la Tramuntana

L’Ajuntament de Sóller ha remès un escrit al Consell de Mallorca mitjançant el qual li demana la seva intervenció per acabar amb les carreres il·legals de motocicletes, i en ocasions també de cotxes, que es produeixen sobretot els caps de setmana i els horabaixes dels dies feiners, a la carretera Ma-10 que travessa la Serra de Tramuntana. També li demanen controlar i eliminar els càmpings il·legals que també es detecten i que lliguen amb aquesta activitat motociclista.

El regidor de Governació, Carlos Darder, ja va informar fa alguns mesos sobre l’increment d’aquesta activitat també entre setmana i ja va advertir que recorrerien a nous mètodes per detectar els infractors.

En els darrers mesos han augmentat les queixes per un repunt d’aquesta activitat, que darrerament ha anat unida a la realització de càmpings il·legals. Es tracta d’una activitat que envaeix moltes vegades la propietat privada i que, en ocasions, fins i tot és perillós perquè es pot provocar un incendi forestal.

El batle, Miquel Nadal, també ha dit que “no toler aquestes activitats”. A la vegada ha anunciat que la Direcció Provincial de Trànsit incrementarà els controls entre setmana i recorrerà a l’ús de drons per controlar aquestes carreres il·legals, que fa dècades que es duen a terme i que cap administració no ha estat capaç d’aturar.

Els veïnats de la zona, tant residents com pagesos, es queixen del renou que desprenen els motors de les motocicletes i denuncien aquest fet, recalcant que la carretera Ma-10 està inclosa dins del paisatge natural de la Serra de Tramuntana i pensen que, ja sols per aquesta raó, s’haurien de prohibir aquestes activitats.

Durant la passada legislatura el Consell de Mallorca va limitar a 60 quilòmetres per hora tot aquest tram de carretera per evitar precisament aquestes curses. També va prohibir els avançaments. A més, en determinats punts, va crear reductors de velocitat. Però cap d’aquestes mesures ha servit per eliminar el problema, que perdura malgrat les protestes, la indignació veïnal i l’afectació a la fauna de la zona.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt