Ara llegint
Sóller posa a punt la xarxa hídrica urbana amb la retirada de la vegetació de dins els torrents

Sóller posa a punt la xarxa hídrica urbana amb la retirada de la vegetació de dins els torrents

Sóller posa a punt la xarxa hídrica urbana amb la retirada de la vegetació de dins els torrents

Aquesta setmana s’ha posat en marxa la campanya anual de neteja dels torrents de Sóller, una tasca que es realitza cada any durant els mesos d’octubre i novembre i que comprèn els trams de torrent del nucli urbà que desemboquen al torrer Major, el torrent de Biniaraix i al de Fornalutx, que també discorre per dins l’àrea urbana de Sóller.

Aquestes tasques de neteja i millora dels torrents inclouen el servei de desbrossament de males herbes i plantes silvestres, l’extracció de residus, i també l’eliminació de canyes, tant de les que es troben a l’interior com als voltants dels torrents.

«Les tasques han començat en el torrent de Biniaraix, concretament en el tros que va entre el camí de Can Pep del Celler, per després avançar cap a la zona de Ca les Ànimes i culminar amb el torrent Major. Són les zones de les quals l’Ajuntament en té les competències», segons ha detallat Carlos Darder, regidor d’Infraestructures i Vies públiques.

L’objectiu no és altre que evitar l’acumulació de vegetació per tal que l’aigua flueixi bé i no es formin embossos. «L’any passat, per aquestes dates, ja férem aquesta feina i en dotze mesos escassos, la vegetació ha crescut molt i de forma molt extensa, per la qual cosa, realitzar aquest tipus de treballs abans que comencin les grans pluges és imprescindible per a bon funcionament dels torrents», ha expressat Darder.

De fet, fa poc més d’una setmana, després d’anys reclamant-ho, l’Ajuntament es va reunir amb la Direcció General de Recursos Hídrics del Govern de les Illes Balears per a demanar que es desplacin fins a Sóller per fer les actuacions pertinents a les parts dels torrents que són de la seva competència i així millorar el tram més gran possible d’aquests, i no sols una part; fet que des del Govern n’estaven al corrent i del que es comprometen a realitzar-ho l’abans possible.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt