Ara llegint
Un simulacre dins el túnel de Sóller per posar a prova la capacitat de resposta dels cossos d’emergències

Un simulacre dins el túnel de Sóller per posar a prova la capacitat de resposta dels cossos d’emergències

El túnel de Sólller ha romàs tancat anit passada durant unes hores perquè en el seu interior s’hi ha realitzat un simulacre organitzat pels Bombers del Consell de Mallorca en el qual han participat també l’Ajuntament de Palma, la Policia Local de Sóller, la Guàrdia Civil, el SAMU 061, la direcció insular de carreteres del Consell de Mallorca, amb la coordinació de l’112.

L’objectiu d’aquesta operació és comprovar in situ la capacitat de coordinació, el temps de resposta i la seguretat de les instal·lacions en una emergència per, cas de ser necessari, introduir canvis perquè les intervencions siguin les més ràpides i efectives possibles.

Aquest simulacre estava previst dedins del marc del protocol de seguretat elaborat l’any 2008 per la concessionària del túnel i també forma part del conveni firmat entre l’Ajuntament de Palma i el Consell de Mallorca de cara a les intervencions conjuntes d’aquests dos organismes. Són actuacions que es fan de forma regular, tot i que l’any passat no es varen dur a terme a causa de la covid-19. L’any que ve l’organització d’aquest simulacre la farà l’Ajuntament de Palma.

Per part dels Bombers de Mallorca, s’han desplaçat fins al lloc de l’incident fictici efectius del parc de Bombers de Sóller i entre les autoritats assistents hi havia el director insular d’emergències del Consell de Mallorca, Pedro Orfila, la directora insular d’infraestructures del departament de carreteres, Olga Martínez i la regidora de seguretat ciutadana de l’ajuntament de Palma, Joana Maria Adrover.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt