Ara llegint
Una nova rotonda d’entrada a Alaró des del camí vell d’Orient

Una nova rotonda d’entrada a Alaró des del camí vell d’Orient

Una nova rotonda d'entrada a Alaró des del camí vell d'Orient

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha inaugurat la nova rotonda d’entrada al municipi d’Alaró des del camí vell d’Orient. Aquesta infraestructura representa una millora significativa en la seguretat del trànsit a la zona, eliminant un punt negre de la carretera. L’acte inaugural ha comptat amb la presència del conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, el batle d’Alaró, Llorenç Perelló, i el director insular d’Infraestructures, Rafel Gelabert.

Galmés ha destacat la importància d’aquesta obra, reclamada durant anys per l’Ajuntament i els veïns d’Alaró, i ha subratllat que era hora que estigués en funcionament. El president insular ha assenyalat que des de la seva arribada al Consell l’estiu passat, van prioritzar aquesta actuació per millorar la seguretat i eliminar un punt conflictatiu de la carretera. Les obres, que van començar al mes d’octubre, han comptat amb un pressupost de construcció de 662.100 euros.

La nova rotonda substitueix l’antiga intersecció en T que no complia amb els requisits de seguretat vial necessaris. Ara, s’ha millorat la intersecció per reduir-ne la perillositat, tenint en compte també el traçat del projecte de vial cívic per a la comunicació no motoritzada amb el camí vell d’Orient. Les actuacions contribuiran significativament a augmentar la seguretat viària i millorar l’accessibilitat per a vianants i ciclistes.

El vial cívic

D’altra banda, Galmés ha anunciat també un altre projecte important per a Alaró: la construcció d’un vial cívic que connectarà el municipi amb la nova rotonda. Aquest projecte, que s’aprovarà en els propers dies en el consell executiu del Consell de Mallorca, tindrà un pressupost de 703.600 euros. Les obres podrien iniciar-se a principis de l’estiu i es preveu que estiguin enllestides abans de final d’any.

Pel que fa al projecte de vial cívic, es crearà un passeig mixt per a vianants i bicicletes al costat de l’actual carretera, es substituirà la cuneta actual per un col·lector subterrani de drenatge, s’instal·larà enllumenat públic amb lluminàries LED i es crearà un parterre longitudinal amb arbres i arbustos per integrar-lo amb l’entorn.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt