Ara llegint
El Consell defensa demà a Brussel·les que la tela de llengües passi a ser Indicació Geogràfica Protegida

El Consell defensa demà a Brussel·les que la tela de llengües passi a ser Indicació Geogràfica Protegida

El Consell defensa demà a Brussel·les que la tela de llengües passi a ser Indicació Geogràfica Protegida

El Consell de Mallorca encapçalarà una iniciativa al Parlament Europeu de Brussel·les aquest dimecres, en la qual tres empreses productores de teles de llengües mallorquines s’uneixen per defensar la creació d’una nova Indicació Geogràfica Protegida (IGP). Aquest moviment, encapçalat per les autoritats insulars i els productors locals, té com a objectiu destacar la importància cultural, econòmica i social d’aquest teixit artesanal, així com assegurar-ne la protecció i reconeixement per part de les institucions europees.

Després de l’aprovació per part de la Unió Europea d’un nou reglament que amplia les Indicacions Geogràfiques Protegides a productes artesans, el Consell de Mallorca, a través de la direcció insular d’Artesania, ha treballat de la mà de les tres úniques empreses que encara produeixen teles de llengües a Europa: Teixits Vicens de Pollença, Teixits Bujosa de Santa Maria i Teixits Riera de Lloseta.

La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, ha destacat la necessitat de protegir aquests productors locals davant els reptes actuals, com la falta de relleu generacional i la competència deslleial de productes importats. Roca assenyala que aquesta oportunitat no només beneficia els productors actuals, sinó que també incentiva la preservació de l’ofici per a futures generacions, donant un impuls vital a la indústria artesanal de l’illa.

La comitiva del Consell de Mallorca que viatja demà a Brussel·les està encapçalada pel president de la institució insular, Llorenç Galmés, acompanyat per la vicepresidenta Antònia Roca i el director insular d’Artesania, Pere Ferrer. Pel que fa als representants dels productors de teles de llengües, hi assisteixen Tomeu Fuster, de Teixits Vicens; Maria Isabel Bujosa, de Teixits Bujosa, i Gabriel Riera, de Teixits Riera.

L’agenda d’activitats inclou una sèrie de reunions amb eurodiputats i representants de la Comissió Europea, així com una conferència sobre “Les llengües mallorquines al Parlament”. Aquesta iniciativa representa un pas significatiu en la defensa del patrimoni artesanal de Mallorca i reafirma el compromís del Consell amb la promoció i protecció de la seva riquesa cultural.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt