Ara llegint
Agustí Villaronga, doctor honoris causa de la UIB en l’inici del nou curs acadèmic

Agustí Villaronga, doctor honoris causa de la UIB en l’inici del nou curs acadèmic

Agustí Villaronga, doctor honoris causa de la UIB en l'inici del nou curs acadèmic

La Universitat de les Illes Balears ha celebrat avui dematí l’acte d’obertura de l’any acadèmic 2023-24, en el marc del qual ha tingut lloc la investidura del desaparegut director de cinema Agustí Villaronga com a doctor honoris causa, a títol pòstum.

L’acte ha tingut lloc a la sala d’actes de Son Lledó, i ha estat presidit pel Rector de la UIB, Jaume Carot; la presidenta de les Illes Balears, Margalida Prohens; la Secretària General de la UIB, Irene Nadal, i el president del Consell Social de la UIB, Bartomeu Llinàs, entre d’altres.

L’acte s’ha iniciat a migdia amb l’entrada de la processó acadèmica i la lectura d’un resum de la memòria acadèmica de l’any acadèmic passat a càrrec de la Secretària General de la Universitat.

Tot seguit, ha tingut lloc la investidura a títol pòstum d’Agustí Villaronga com a doctor honoris causa. El Rector ha lliurat als familiars de Villaronga uns guants blancs, com a símbol de la puresa que han de conservar les mans del doctor; l’anell, perquè signi i segelli els dictàmens, consultes i censures de la seva ciència i professió; i un birret, distintiu del magisteri, com a corona dels seus estudis i mereixements; així com la medalla i el títol corresponents.

Agustí Villaronga va ser nomenat doctor honoris causa per la UIB el 16 de desembre de 2021, però, a causa de la malaltia que patia, no es va poder dur a terme l’acte d’investidura. La proposta del nomenament va ser del Consell de Direcció de la UIB, que l’havia aprovat l’octubre de l’any 2021.

Per servar la seva memòria entre la comunitat universitària, la Universitat de les Illes Balears va plantar ahir un roure als jardins de Son Lledó.

La Universitat de les Illes Balears pot distingir amb el títol de doctor honoris causa aquelles persones que estimi mereixedores d’aquesta distinció per la seva rellevància en el camp de la investigació o de la docència, o pels seus coneixements i mèrits destacats en el terreny científic, tecnològic, cultural o humanístic que tinguin repercussió directa o indirecta en les seves activitats docents i d’investigació, o en la cultura de les Illes Balears.

Lliçó inaugural

El doctor Felio José Bauzá, professor titular de Dret Administratiu, ha estat en aquesta ocasió l’encarregat d’impartir la lliçó inaugural de l’any acadèmic 2023-24, amb el títol «Ciència, art i pensament». L’han seguit els parlaments del Rector de la UIB, Jaume Carot, i de la presidenta del Govern de les Illes Balears, Margalida Prohens, que s’han dirigit als assistents.

L’acte ha conclòs amb la inauguració solemne de l’any acadèmic i l’entonació de l’himne universitari Gaudeamus igitur, i la sortida de la processó acadèmica.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt