Ara llegint
El Consell de Mallorca lliura els premis de Creació Literària i Fotografia Contemporània

El Consell de Mallorca lliura els premis de Creació Literària i Fotografia Contemporània

Marià Veloy, en la categoria de poesia; Pau Tomàs Ramis, en assaig; Caterina Valriu Llinàs i Toni Galmés Martí, en la categoria de literatura infantil; Miquel Àngel Raió, en teatre, i  Paula Anta, en la categoria de fotografia contemporània, varen rebre ahir horabaixa els Premis Mallorca de Creació Literària i Fotografia Contemporània que atorga el Consell de Mallorca per mitjà del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística. Al concurs s’hi havien presentat un total de 193 obres.

Tots els guardonats, amb les principals autoritats del Consell de Mallorca.

Creació Literària

Marià Veloy (Barcelona, 1978) ha guanyat el Premi Mallorca de Creació Literària 2020 en la categoria de poesia, dotat amb 15.000 euros, amb l’obra El quadern de l’espia. El jurat n’ha valorat la unitat estructural i la incorporació d’elements quotidians a l’expressió lírica.

El Premi Mallorca de Creació Literària 2020 en la categoria d’assaig, dotat amb 19.000 euros, enguany l’ha guanyat el mallorquí Pau Tomàs Ramis amb l’obra Els mallorquins a l’Olimpíada que no fou. Expedició a l’Olimpíada Popular de Barcelona, 1936, de la qual el jurat ha valorat especialment la novetat i l’interès de la temàtica, que s’ha rescatat de l’oblit, i la tasca de recerca i d’entrevistes orals feta per l’autor llucmajorer.

Pel que fa al Premi Mallorca de literatura infantil, una categoria creada enguany, ha estat per a l’obra Mare, d’on venen els infants?, escrita per Caterina Valriu i il·lustrada per Toni Galmés. Aquest guardó està dotat amb 10.000 euros. El jurat n’ha destacat especialment la càrrega poètica, que neix de la conjunció entre text i imatge, i l’originalitat en el tractament del tema de la maternitat pel fet de mostrar-la en la seva diversitat arreu del món.

Miquel Àngel Raió, amb l’obra Altres formes, ha estat el guanyador del Premi Mallorca de textos teatrals 2020, dotat amb 10.000 euros. El jurat l’ha valorada especialment per ser colpidora, per una forma perfecta i una aposta valenta. Un teatre obert, que té molta capacitat de connectar amb un públic nou, jove; que tant per forma com per contingut posa el jovent en el centre, amb un text actual, impactant, punyent i emocionant.

Pel que fa al Premi Mallorca de Fotografia Contemporània, dotat amb 7.000 euros, l’ha guanyat Paula Anta, amb el projecte «Khamekaye», del qual el jurat ha considerat que, d’una forma poètica i bella, ens parla de conceptes transcendents que tenen a veure amb la contemporaneïtat i les seves problemàtiques.

El Premi Mallorca de Creació Literària 2020 en la categoria de narrativa, dotat amb 25.000 euros, enguany ha quedat desert. El nivell d’exigència del jurat és molt elevat a causa del prestigi del guardó.

Els guardons, obra del ceramista Joan Pere Català Roig, es varen lliurar en un acte celebrat ahir horabaixa, retransmès en directe al canal de Youtube d’IB3, ha va comptar amb les actuacions de Toni Gomila, Trampa Teatre, Aina Zanoguera i Júlia Colom.

Com a novetat d’aquesta edició, segons s’ha destacat des del Consell de Mallorca, els guanyadors dels guardons no s’han d’encarregar de l’edició de les obres, sinó que els llibres de teatre, poesia i assaig seran editats per l’Editorial Sargantana; Disset Edicions s’encarregarà de l’obra guanyadora de la categoria de literatura infantil i Ediciones Anómalas editarà el llibre del Premi Mallorca de Fotografia Contemporània.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt