Ara llegint
El desè aniversari de la Sibil·la com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat no passarà desapercebut

El desè aniversari de la Sibil·la com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat no passarà desapercebut

Ja fa deu anys que la Sibil·la va ser declarada per la Unesco com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. El Consell de Mallorca vol commemorar aquest aniversari amb un seguit d’actes que avui dematí ha presentat la consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets.

Per fer-ho s’ha preparat un projecte didàctic per facilitar l’aprenentatge sobre el cant d’origen medieval que forma part de la celebració de les matines de Nadal entre els alumnes de primària i secundària (de 6 a 16 anys), s’han programat visites guiades al taller del Bisbat de Mallorca on es restaura la Sibil·la del conjunt de la Casa Santa de Sant Nicolau i s’ha organitzat un acte a l’Església de Sant Nicolau de Palma per viure la màgia de les matines.

El musicòleg Francesc Vicens, un dels majors especialistes sobre la Sibil·la a Mallorca, s’ha encarregat d’elaborar un projecte didàctic que consta de seixanta activitats i dos projectes interdisciplinaris distribuïts en 22 fitxes didàctiques.

Durant la presentació d’aquesta iniciativa s’ha recordat que la Sibil·la va ser una de les dramatitzacions medievals nadalenques que més arrelaren a la península Ibèrica, sobretot a Catalunya, des d’on va arribar a Mallorca després de la conquesta de Jaume I i on és tradició que durant la nit de Nadal la Sibil·la adverteixi de l’arribada del jorn del Judici Final, un antic vaticini en forma de cant que profetitza sobre la vinguda del fill de Déu.

Es tracta d’una celebració ben viva però difícil d’escoltar, ja que només s’interpreta una vegada a l’any i durant la celebració de la vetlla de Matines, que enguany s’hauran d’adaptar als horaris que permetin les actuals restriccions de mobilitat.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt