Ara llegint
El Forn Formentor de Pollença, premi al millor pa moreno de Mallorca

El Forn Formentor de Pollença, premi al millor pa moreno de Mallorca

El Forn Formentor de Pollença, premi al millor pa moreno de Mallorca

El millor Pa Moreno de Mallorca d’aquest any 2024 el fa el Forn Formentor, de Pollença, segons el concurs celebrat aquest cap de setmana en el transcurs de la Fira de Campos.

Juntament amb el Forn Formentor, varen ser finalistes el Forn Artesà Campins, de Sa Pobla i Lloseta; el Forn Can Rafel de Búger; el Forn de S’Estanyol de Llucmajor i el Forn Nou Binissalem.

Aquest concurs, emmarcat dins el PAPAPA24, ha estat organitzat per l’Ajuntament de Campos conjuntament amb l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears i ha comptat amb el suport de la marca Pa d’Aquí, forn i tradició de l’IDI. El guanyador se n’ha duit 500 quilograms de farina com a premi.

El jurat d’aquesta edició ha estat format per Antoni Contreras, expert gastronòmic; Salvador Maura, professor de forneria de l’IES Josep Sureda i Blanes; Joan Segura, forner jubilat i referent per als forners; Pere Munar, tècnic en panificació i farines; Lluís Blanco, forner; i Magdalena Ballester, gerent de forn entre els anys 1986 i 2004.

La seva història

L’origen del Forn Formentor es remunta a l’any 1942, i ha estat vinculat a família Cerdà des de que obriren el forn a Pollença. L’any 1999 es traslladaren a una nova ubicació, on encara es troba l’obrador a l’actualitat. Al 2021 la segona generació va traspassar el negoci fora de l’àmbit familiar.

Des de l’any 2023 el forn està en mans de dos experimentats forners uruguaians, Miguel Vidal i Pablo Silva, grans amics de la infància. Posen tota la seva passió per oferir al client una proposta variada d’elaboracions de Río de la Plata i la més pura i tradicional rebosteria mallorquina. De fet, Pablo Silva va treballar amb anterioritat a un forn de Lloseta. Comentar com a anècdota que Miguel Vidal ha tornat a les seves arrels ja que és net de Jaime Canaves, un pollencí exiliat a l’Uruguai.

Estan adherits a la marca «Pa d’aquí, forn i tradició», que distingeix els establiments amb obrador que elaboren les diferents tipologies de pans de les Illes Balears. A més del pa, continuen fent llonguets i panets francesos, productes que al poble només es poden trobar en aquest establiment. També elaboren les típiques formatjades de Pollença i altres especialitats com les ensaïmades.

En aquest nou cicle es comprometen a continuar amb la trajectòria clàssica que precedeix al forn, però amb un toc innovador per donar a conèixer les especialitats típiques de la seva terra. Volen agrair el gran acolliment que han tengut per part de la gent del poble des de la seva obertura i esperen continuar complint amb les expectatives dels clients.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt