Ara llegint
El premi Aina Moll, per a un treball sobre el català de l’Alguer de Tristan Lee

El premi Aina Moll, per a un treball sobre el català de l’Alguer de Tristan Lee

El II Premi Aina Moll, lliurat enguany a Oxford, s’ha atorgat a Tristan Lee, alumne de la Universitat de Cambridge, que ha presentat el treball “Clitic climbing in Algherese Catalan: empirical findings” (‘Ascens de clític en català alguerès: resultats empírics’).

El jurat ha valorat la solidesa de la investigació, l’excel·lent comunicació del treball que ha fet l’alumne i les possibilitats de continuïtat de la línia d’investigació. El treball explora la posició dels pronoms febles en les perífrasis verbals modals en alguerès i ho compara amb altres dialectes del català i amb l’italià estàndard.

És el segon any que es convoca el Premi Aina Moll, que es lliura en el marc de l’Escola d’Estiu de Lingüística Catalana (EDELC). El certamen l’impulsa la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears. La seva titular, Beatriu Defior, ha estat la responsable de lliurar el premi, valorat en 3.000 euros. 

L’objectiu principal de la convocatòria és fomentar la investigació i, alhora, reconèixer la figura de Moll com a filòloga i lingüista. La presentació de treballs a l’EDELC afavoreix la interacció directa amb els especialistes. D’aquesta manera es faciliten les col·laboracions, les cotuteles i la creació d’una xarxa de suport en estudis lingüístics sobre la llengua catalana. 

L’EDELC ha tingut lloc entre el 7 i el 10 de setembre a la Universitat d’Oxford. Enguany s’han presentat al premi 17 participats que, segons el jurat, han exposat treballs molt originals, de diferents temàtiques i de gran qualitat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt