Ara llegint
Una jornada per promoure la reutilització de l’aigua en els entorns turístics

Una jornada per promoure la reutilització de l’aigua en els entorns turístics

L’Agència Balear de l’Aigua (ABAQUA), l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) i el Clúster Químic de les Illes Balears (CliqIB) organitzen, dimecres que ve, unes jornades per promoure la utilització responsable de l’aigua i la reutilització en entorns turístics. Es tracta d’un dels actes promoguts pel projecte Wat’SaveReuse cofinançat pel programa LIFE de la Unió Europea.

L’objectiu d’aquestes jornades és crear una trobada d’intercanvi de bones pràctiques de gestió sostenible de l’aigua. Així, hi participen el secretari general de l’ABAQUA, Juan Calvo, i representants de l’AETIB i CliqIB per explicar en què consisteix el projecte. Per la seva banda, els regidors de Medi Ambient d’Eivissa i Santa Eulària, Jordi Salewski i Mònica Madrid, exposaran el Pla de Gestió Sostenible de l’Aigua i l’Ordenança d’Ús Sostenible de l’Aigua dels seus respectius municipis, i el conseller de Medi Ambient de Formentera, Antoni Tur, parlarà de la digitalització de la xarxa municipal de subministrament d’aigua.

La segona part del matí estarà adreçat al Projecte de reutilització de Calvià, explicat pel gerent de Calvià 2000, Javier González; l’experiència de reutilització d’aigües regenerades a Sant Lluís, de part de la batlessa, Carol Marquès; i el regidor de Medi Ambient d’Alcúdia presentarà les experiències en estalvi i reutilització del municipi.

Les jornades estan adreçades a representants polítics, tècnics dels ajuntaments, empreses relacionades amb el sector de l’aigua i altres administracions interessades.

El projecte Wat’SaveReuse, impulsat per l’Euroregió, s’inicià l’any 2020 per sensibilitzar el sector turístic sobre l’estalvi d’aigua i pal·liar-ne l’escassetat. Des de llavors, s’ha engegat una campanya de divulgació, s’han celebrat reunions amb el sector turístic i tallers participatius en la línia de sumar implicats en l’estalvi d’un recurs limitat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt