Ara llegint
Es reedita “Viure a les Illes Balears”, un vocabulari bàsic de català per a nouvinguts

Es reedita “Viure a les Illes Balears”, un vocabulari bàsic de català per a nouvinguts

La Direcció General de Política Lingüística i l’Institut d’Estudis Baleàrics acaben de reeditar la publicació Viure a les Illes Balears, un vocabulari en imatges que s’adreça especialment a persones nouvingudes a les Illes Balears i que encara no saben parlar català. 

Viure a les Illes Balears és un recull de paraules, acompanyades d’imatges, referides a situacions comunicatives habituals de la vida quotidiana. El vocabulari es presenta classificat per àrees temàtiques generals i habituals del dia a dia de les persones, amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat social, cultural i lingüística de les Illes Balears als nous residents.

La publicació es va fer originalment l’any 2001 de la mà del COFUC (Consorci per al Foment de la Llengua Catalana, actualment IEB). La nova versió, de la qual se n’han fet 15.000 exemplars, es distribuirà a centres educatius, ajuntaments, consells insulars, entitats socials i organismes que fan acollida lingüística. 

Aquesta nova edició presenta algunes actualitzacions del contingut i s’ha traduït a llengües que tenen una presència destacada actualment a l’arxipèlag, com són l’alemany, l’anglès, l’àrab, el castellà, el francès, l’italià, el portuguès i el romanès. Les persones interessades a disposar d’aquest material poden enviar un missatge a l’adreça electrònica foment@dgpoling.caib.es per sol·licitar-lo.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt