Formentera convertirà en visitable el jaciment de Cap de Barbaria II
El Consell de Formentera ha començat a treballar en l’elaboració d’un pla de museïtzació del jaciment de Cap de Barbaria II, on el passat mes de novembre es va dur a terme una nova campanya arqueològica.
La consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, ha destacat la feina que s’està desenvolupant en aquest indret des de l’any 2012, com també a la Cova 127 a la Mola, i ha subratllat que “per valorar aquest treball i la nostra història del jaciment estam estudiant fer un pla de museïtzació al jaciment des Cap, que ja ens han proposat els arqueòlegs del projecte”. “És fonamental fer difusió dels nostres valors patrimonials perquè els ciutadans puguin conèixer de primera mà la nostra història”, ha afegit Raquel Guasch.
Aquest projecte és fruit d’un conveni signat entre el Consell de Formentera i l’Institut Internacional d’Investigacions Prehistòriques de Cantàbria (IIIPC) per al desenvolupament d’actuacions I+D+I amb l’objectiu d’impulsar la investigació de
l’arqueologia prehistòrica a l’illa. El projecte estudia l’arqueologia de la mort i la
paleogenètica de les comunitats prehistòriques de Formentera en el marc de les
poblacions de la Mediterrània occidental a l’edat del bronze.
Un dels directors de la darrera campanya, el doctor Pau Sureda, investigador del Instituto de Ciencias del Patrimonio del CSIC, ha assenyalat que els treballs realitzats darrerament a Cap de Barbaria II “han estat molt fructífers i s’han pogut restaurar completament una de les habitacions naviformes, l’entrada sud del poblat i un tram del mur perimetral”. “Per a aquesta campanya hem treballat, amb tasques centrades en la restauració i consolidació de les estructures del poblat; les investigacions continuen oferint informació valuosíssima sobre la vida de les societats de l’edat de bronze a Formentera”, ha comentat l’arqueòleg.
La intenció de cara a un futur immediat és la de continuar amb els treballs de restauració i començar a tancar un pla de museïtzació de jaciment perquè sigui plenament accessible i visitable per al conjunt de la ciutadania.
L’equip d’arqueòlegs va presentar la feina desenvolupada al llarg d’aquesta campanya en una conferència celebrada el passat 20 de novembre eb el Centre d’Esports Nàutics. A més, el projecte ha disposat de la colaboració d’altres entitats com el Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera, Trasmapi, Fundación Abel Matutes i Sea
Experience.
#Foravila