Ara llegint
La campanya “No siguis ase” visita una vintena de municipis balears durant l’estiu

La campanya “No siguis ase” visita una vintena de municipis balears durant l’estiu

La campanya «No siguis ase», que duu a terme la Direcció General de Salut Pública i Participació a través del Pla d’Addiccions de les Illes Balears, ha visitat 18 municipis de les Illes Balears des del mes de maig. Aquesta iniciativa, que fa servir taules de sensibilització, va dirigida a la prevenció del consum d’alcohol a les festes populars dels pobles de les illes.

Després de dos anys de pandèmia, la Conselleria de Salut i Consum ha reprès aquesta campanya, que ja ha passat per les festes populars d’Artà, Deià, Ferreries, Lloret de Vistalegre, Maria de la Salut, Moscari, Palma, Palmanyola, Petra, Pòrtol, Porreres, Sant Antoni de Portmany, Sant Llorenç des Cardassar, Santa Eugènia, Sineu i Sóller. A més, les properes setmanes visitarà Calvià, Fornalutx, Banyalbufar, Bunyola i Costitx.

Fins ara, 18 municipis que ho han demanat han pogut disposar d’una taula de sensibilització per oferir al jovent missatges de reducció de riscs, per proporcionar informació sobre quantitats i tipus de consum i per fer-se proves voluntàries d’alcoholèmia, a més de repartir material informatiu.

La Direcció General de Salut Pública calcula que en cada municipi al voltant de 200 persones s’acosten als responsables de les taules per rebre de manera directa qualque tipus de recomanació o informació, o per fer-se una prova d’alcoholèmia, i estima que al final de la campanya, el mes d’octubre, s’haurà assistit a les festes de 24 municipis com a mínim.

La Conselleria de Salut i Consum continua treballant per tal que la resta de municipis es puguin adherir a la campanya i contribuir així a conscienciar els adults sobre la importància d’actuar de manera preventiva, atès que són un model de conducta per als més joves.

La campanya «No siguis ase» recorda que no es pot vendre ni donar alcohol a menors de 18 anys. Algunes de les recomanacions que fan per a les persones que consumeixen alcohol són les següents:


-Abans de sortir, pensa quina nit t’espera i com vols que acabi.

-Si surts i beus, torna en taxi, bus o a peu.

-Sopa bé abans de sortir: «posa paret».

-Evita l’alcohol si prens qualque medicació, estàs embarassada o pateixes qualque malaltia.

-Si no vols, no has de beure alcohol.

-Si beus alcohol, fes-ho lentament i alterna’l amb refrescs o aigua.

-Les begudes de garrafó són de menor qualitat i poden ser més perjudicials.

-Mesclar alcohol amb altres drogues multiplica els riscs.

-Si qualque persona no es troba bé no la deixis tota sola. Crida al 112.

-L’alcohol genera desinhibició i augmenta la probabilitat de conflictes.

-No tots som ases, qualcú ha de tenir esment a la guarda.

-Si t’enrotlles, fes el cap viu! Utilitza condons!

-I si et diuen que no, no insisteixis, és que no i punt.

-Cuida l’espai o el poble que t’acull; no l’embrutis i respecta el descans dels veïnats.

-Si el teu amic va passat, no el deixis conduir ni penjat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt