Ara llegint
La UIB es convertirà en un espai sense fum

La UIB es convertirà en un espai sense fum

Espais Sense Fum és un projecte que ha començat durant el curs acadèmic 2021-22 a la Universitat de les Illes Balaers, amb la planificació d’actuacions per aconseguir d’una manera progressiva que els espais oberts de la UIB siguin espais lliures del fum nociu del tabac.

Han presentat el projecte el doctor Adrià Muntaner, vicerector de Campus i Universitat Saludable, i José Reyes, president de l’Associació Espanyola contra el Càncer a Balears.

L’AECC forma part de la taula de treball que fa feina en la planificació de les actuacions i accions perquè el campus arribi a ser un espai lliure de fum.

També han assistit a l’acte i són part de la taula Rocío Maricel Capristo, tècnica de prevenció de l’AECC; Elena Tejera, coordinadora autonòmica d’Addiccions; Cristina Mayol Quetglas, de l’Àrea de Prevenció del PADIB, de la direcció general de Salut Pública i Consum; el doctor Antoni Aguiló Pons, catedràtic de Salut Pública de la UIB; la doctora Patricia García Pazo, professora del Departament d’Infermeria i Fisioteràpia de la UIB; Margalida Sastre, metgessa de la UIB, i Patricia Molina, tècnica de l’OUSIS.

La mesa de treball ha dissenyat una enquesta per avaluar la situació actual del consum de tabac entre els membres de la comunitat universitària.

També s’han senyalitzat els espais oberts del campus d’ús públic lliures del fum nociu del tabac a la UIB, d’acord amb la normativa actual. Voluntaris de l’AECC es passejaran pel campus per sensibilitzar sobre el projecte.

Al mateix temps s’ha llançat el primer curs de deshabituació tabàquica adreçat a qualsevol membre de la comunitat universitària. La primera edició començarà el mes d’octubre de 2022 i serà impartit per professionals de l’AECC.

Per últim, es faran campanyes divulgatives del projecte Espais Sense Fum adreçades als membres de la comunitat universitària.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt