Ara llegint
La UIB lliura els Premis Agenda 2030 a la comunitat universitària

La UIB lliura els Premis Agenda 2030 a la comunitat universitària

La UIB lliura els Premis Agenda 2030 a la comunitat universitària

La Universitat de les Illes Balears ha premiat les millors iniciatives de la comunitat universitària que contribueixen a la promoció dels Objectius de desenvolupament sostenible (ODS) que estableix l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Els premis els han lliurat el Rector de la UIB, doctor Jaume Carot; la directora general de Cooperació i Immigració, senyora Catalina Albertí; el vicerector de Planificació Estratègica, Internacionalització i Cooperació, doctor Marc Nadal, i la directora de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat, senyora Ruth Escribano. L’acte de lliurament ha tingut lloc a la sala d’actes de l’edifici Son Lledó, al campus universitari.

Els treballs premiats en el marc de la V Convocatòria dels Premis Agenda 2030 per a la Transformació Social i el Desenvolupament Humà Sostenible per a TFG, TFM i tesis doctorals de la UIB són els següents:

Categoria de treball de tesi doctoral

Primer premi: Mateo del Río Clar, del Doctorat en Ciència i Tecnologia Química, pel treball «Preparación y estudio de materiales avanzados derivados de redes metalo-orgánicas para la extracción de contaminantes ambientales», amb una dotació econòmica de 1.500 euros.

Segon premi: Maria Antònia Forteza Genestra, del Doctorat en Investigació Translacional i Malalties d’Alta Prevalença, pel treball «Extracellular vesicles for cell-free regenerative medicine and its application for treatment of osteoarthritis», amb una dotació de 750 euros.

Tercer premi: Margalida Monserrat Mesquida, del Programa de Doctorat en Nutrició i Ciències dels Aliments, pel treball «Marcadores de inflamación y estrés oxidativo en la prevención y reversión de la obesidad y sus comorbilidades asociadas», amb una dotació de 250 euros.

Categoria de treball de fi de màster (TFM)

Primer premi: Maria Ignàsia Arbona Pérez, del Màster Universitari en Formació del Professorat: Especialitat Geografia i Història, pel treball «Consciència dels ODS i compromís social de l’alumnat de segon cicle d’educació secundària i batxillerat: Proposta didàctica», amb una dotació de 1.500 euros.

Segon premi: Raquel Sebastián Hernández, Màster en Investigació i Innovació en Salut (MIIS), pel treball «Migrantes indocumentados llegados por vía marítima y profesionales sanitarios: experiencias durante la atención sanitaria en Mallorca», amb una dotació de 750 euros.

Tercer premi: Antonio José Serrano Muñoz, del Màster Universitari en Formació del Professorat: Especialitat de Biologia i Geologia, pel treball «Recursos didàctics, ciència i coeducació: aplicació de les tecnologies de la informació i la comunicació», amb una dotació de 250 euros.

Categoria de treball de fi de grau (TFG)

Primer premi: Mariana Ramis Torres, del grau d’Història, pel treball «Ens aixequem? Anàlisi de la representació de la dona en la Prehistòria en els museus d’arqueologia balear», amb una dotació econòmica de 1.500 euros.

Segon premi: Mohammed Dadda, del grau d’Educació Social, pel treball «El vínculo entre AlMasjid (Mezquita) y el resto de la comunidad», amb una dotació econòmica de 750 euros.

Tercer premi: Ana María Donaire Mattulath, del grau de Psicologia, pel treball: Beneficios de formación dual en trastorno mental», amb una dotació econòmica de 250 euros.

Les iniciatives premiades en la I convocatòria dels Premis Agenda 2030 dirigits als col·lectius de PTGAS i PDI de la Universitat de les Illes Balears són les següents:

Categoria PTGAS

Primer premi: Bàrbara Obrador, directora del Servei d’Activitats Culturals, per la iniciativa «Què s’investiga a la UIB? Rutes, conferències i converses divulgatives dels coneixements que es generen a la UIB», amb una dotació de 4.000 euros.
Segon premi: Marta Macías, directora del Servei de Biblioteca, per la iniciativa «Difondre i sensibilitzar els ODS que estan relacionats amb la biblioteca universitària», amb una dotació de 2.500 euros.

Tercer premi. Esteve Gomila Candel, del Departament de Química, per la iniciativa «T’Estim-UIB: Aromes de canvi. Valorització de les plantes mitjançant mètodes analítics creant sinergies per a la transformació social», amb una dotació de 1.500 euros.

Categoria PDI

Primer premi: Patricia García, professora de l’àrea d’Infermeria, per la iniciativa «Prevención del suicidio en el ámbito universitario: alumnado facilitador», amb una dotació de 4.000 euros.

Segon premi: María Reyero (tramitat per Olaya Álvarez García), professora de l’àrea de Didàctica i Organització Escolar, per la iniciativa «Transformam el món de les aules: material didàctic per a la transversalització de l’Agenda 2030 a facultats d’Educació», amb una dotació de 2.500 euros.

Tercer premi: Sebastià Verger, professor de l’àrea de Didàctica i Organització Escolar, per la iniciativa «Visibilització i sensibilització de l’atenció primerenca als graus de la Universitat de les Illes Balears: el dret dels infants amb discapacitat i les seves famílies», amb una dotació de 1.500 euros.

Foto: A. Costa / UIB

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt