Ara llegint
L’arxiu històric de sa Pobla es digitalitza i es podrà consltar a la Plataforma de la UIB

L’arxiu històric de sa Pobla es digitalitza i es podrà consltar a la Plataforma de la UIB

L'arxiu històric de sa Pobla es digitalitza i es podrà consltar a la Plataforma de la UIB

El batle de sa Pobla, Biel Ferragut, i el vicerector de Política Científica i Investigació de la Universitat de les Illes Balears, Víctor Homar, han signat avui un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de sa Pobla i la UIB per fer efectiva la quarta fase de la incorporació de l’arxiu municipal de sa Pobla a la Plataforma d’Arxius Històrics de les Illes Balears.

A través d’aquest conveni, el Servei de Documentació i Arxiu de la UIB s’encarregarà de dur a terme l’organització, la millora del tractament arxivístic, la digitalització, la preservació i la difusió en obert de la sèrie Cúria Reial i les fitxes descriptives auxiliars de l’Arxiu Municipal de sa Pobla, sobre la Plataforma d’Arxius Històrics de les Illes Balears. Gràcies a aquesta tasca, aquest important fons documental es podrà consultar a través d’internet i és podrà accedir al text complet dels documents objecte de digitalització.

Aquest projecte s’aplica sobre 18 unitats documentals de la sèrie Llibres Comuns entre 1565 i 1610, que contenen 9.918 pàgines, i sobre unes 5.000 fitxes auxiliars dels inventaris del fons municipal i dels fons La Constància, de la delegació local de la Falange, de l’associació de propietaris La Poblense, de l’església parroquial de sa Pobla i del fons familiar dels Serra de Marina.

La signatura del conveni s’ha fet a Son Lledó el dijous, 28 de setembre. També hi han assistit Joan Espina, cap del Servei de Documentació i Arxiu; Eduard del Valle, responsable de la Unitat de Digitalització i Preservació Digital del Servei de Documentació i Arxiu, i Miquel Pastor, responsable de la Unitat de Projectes Documentals del Servei de Documentació i Arxiu. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt