Ara llegint
Un còmic per entendre l’impacte de l’activitat humana sobre els ecosistemes

Un còmic per entendre l’impacte de l’activitat humana sobre els ecosistemes

Un còmic per entendre l'impacte de l'activitat humana sobre els ecosistemes

La Universitat de les Illes Balears i el Clúster de Còmic i Nous Media de Mallorca han publicat, amb la col·laboració de la Direcció General de Recerca, Innovació i Transformació Digital del Govern de les Illes Balears, el segon volum de la col·lecció Mètode Còmic. Ciència en Vinyetes, un projecte de divulgació científica a través del còmic.

El volum Aventura Natura II: els impactes als ecosistemes de les Illes Balears, continua el camí iniciat amb Aventura Natura: els ecosistemes de les Balears, el primer volum d’aquesta col·lecció que té com a objectiu acostar la ciència i el coneixement a la societat en general i, de manera molt particular, als escolars.

Mètode Còmic es decanta pel llenguatge visual i literari del còmic per arribar a totes les edats, independentment dels coneixements de ciència que ja tinguin, com a eina per despertar i mantenir l’interès científic.

Dues sargantanes

El segon número és un volum de 12 pàgines, amb el guió del professor de Zoologia de la UIB Miguel Ángel Miranda, il·lustracions de Luis Resines (Pelopantón) i portada d’Enriqueta Llorca, a través de les quals es donen a conèixer els impactes que l’activitat humana genera sobre els ecosistemes de les illes Balears de la mà de les protagonistes, dues sargantanes endèmiques, habitants ancestrals de l’arxipèlag.

El projecte Mètode Còmic es complementa amb la web , des de la qual es difonen els exemplars de la col·lecció, i amb un espai per divulgar la tasca que fan els investigadors de les Illes Balears i que està lligada a la temàtica de cada número. És una llista de col·laboradors oberta que inclou una ressenya de les tasques de recerca i el contacte de cada un per facilitar la interacció amb les escoles i els centres educatius per promoure la divulgació científica.

Presentació

El volum es presentarà públicament el divendres, 15 de març, a les 18.30 hores a la Biblioteca Can Sales de Palma, en el marc de les activitats organitzades amb motiu del Dia del Còmic. Hi intervindran el doctor Miquel Àngel Miranda, guionista, l’il·lustrador Luis Resines (Pelopantón) i Joan Miquel Morey, editor de la col·lecció Mètode Còmic.

Foto: UIB

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt