Ara llegint
Un nou microscopi electrònic millorarà les investigacions dels grups de recerca de la UIB

Un nou microscopi electrònic millorarà les investigacions dels grups de recerca de la UIB

Un nou microscopi electrònic millorarà les investigacions dels grups de recerca de la UIB

La Universitat de les Illes Balears ha incorporat recentment un microscopi electrònic de transmissió i escombratge Talos F200i per promoure la recerca i assegurar la competitivitat internacional de la investigació que s’hi desenvolupa. 

Aquest microscopi, únic a les Illes Balears, permet obtenir imatges amb una resolució de fins a 0.1 nm, i analitzar directament la composició química elemental de les mostres mitjançant raigs X. Aquestes prestacions milloraran significativament les investigacions que una vintena de grups de recerca de la Universitat de les Illes Balears duen a terme en àrees com la Física de Materials, la Biologia, la Medicina i la Química. També estarà al servei de grups d’altres instituts de recerca, com l’IMEDEA (CSIC-UIB) i l’IDISBA.

A més, els serveis hospitalaris de l’Hospital Universitari Son Espases, a través del Servei d’Anatomia Patològica, ja fan ús d’aquest microscopi per al diagnòstic de determinades patologies. El microscopi està a disposició de la comunitat investigadora de la UIB a través dels Serveis Cientificotècnics.

L’adquisició d’aquest equipament s’ha finançat en el marc d’un conveni instrumental de subvenció entre el Govern de les Illes Balears i la Universitat de les Illes Balears, i ha estat cofinançat per la Unió Europea a través del Programa Operatiu 2014-2020 del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

El microscopi s’ha presentat a la comunitat d’investigadors de la UIB el dilluns 24 de juliol, en un acte que ha tingut lloc a l’edifici dels Serveis Cientificotècnics i dels instituts universitaris de recerca del campus de la UIB. Hi ha intervingut el Rector de la UIB, doctor Jaume Carot; el vicerector d’Investigació i Política Científica, doctor Víctor Homar; i el director dels Serveis Cientificotècnics de la UIB, doctor Sebastià Albertí. També hi eren presents el vicerector de Campus i Universitat Saludable, doctor Adrià Muntaner; el vicerector d’Economia i Infraestructures, doctor Carles Mulet; la gerenta, senyora M. Consolación Hernández; el professor titular de Física, doctor Rubén Santamarta, i el cap de departament d’Economia i Projectes Institucionals, senyor Andreu Alcover.

Per part del govern, hi han assistit el secretari autonòmic d’Innovació i Societat Digital, senyor Antoni Carmona, el director general d’Universitats i Ensenyaments Artístics Superiors, senyor Antonio Alcover, i el director general de Simplificació Administrativa, Modernització i Administració Digital, senyor Francisco Canovas. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt