Ara llegint
Un nou vitrall, dedicat a Ramon Llull, llueix a l’església d’Algaida

Un nou vitrall, dedicat a Ramon Llull, llueix a l’església d’Algaida

L’església de Sant Pere i Sant Pau d’Algaida llueix un nou vitrall dedicat a la figura de Ramon Llull. L’obra l’ha executada el constructor del municipi Jordi Trobat i amb la seva instal·lació s’ha aconseguit augmentar, per una banda,  la lluminositat dins l’església i per altre que aquest vitrall sigui tot un homenatge a la figura universal de Ramon Llull. La instal·lació d’aquest vitrall ha estat possible gràcies a una ajuda del Consell de Mallorca i compten amb un pressupost de 100.000€ de l’1 per cent cultural. L’autor dels vitralls, Nils Burwitz, ha obsequiat l’Ajuntament d’Algaida amb un peça emmarcada que és part d’un vidre de l’obra.

Imatge vertical de l’obra disenyada per NIls Burwitz.

Ahir la consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets; la batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet; la directora de Patrimoni, Kika Coll; el vicari espiscopal de patrimoni del Bisbat de Mallorca, Mossèn Francesc Vicenç: l’autor del vitrall, Nils Burwitz i el rector de la parròquia d’Algaida, Toni Riutort i l’historiador Pere Fullana, entre altres, varen visitar les tasques de instal·lació que conclouen aquets dies.

Busquets reiterà la seva predisposició a seguir col·laborant amb ajuntaments, Bisbat i diferents administracions «per a la recuperació, protecció i difusió del patrimoni». A més, la consellera  subratllà que «amb la feina que presentem avui dignifiquem  i difonem la figura de Ramon Llull, just en la vigília del seu dia, que és el 27 de novembre».

La batlessa expressà l’agraïment de l’Ajuntament d’Algaida “al Consell de Mallorca, a l’artista, al constructor, a la parròquia i a totes les persones que d’una manera o altra han fet possible que ara al nostre municipi puguem gaudir d’aquest vitrall”. Mulet ha recordat que aquesta millora patrimonial arriba precisament “enguany que l’Ajuntament d’Algaida ha dedicat el 2020 al patrimoni”.

El projecte de dotar l’església d’Algaida del vitrall que s’hi acaben d’instal·lar es va gestar el 2016 amb motiu de l’Any Ramon Llull en què es commemorà el 700 aniversari de la mort del beat. L’obra s’ha elaborat en un taller d’Alemanya. Per poder instal·lar el vitrall s’han hagut d’obrir els murs que ocupaven els finestrals.

#foravialverd

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt