Ara llegint
El Consell de Mallorca i la UIB promouen la cultura de la ciberseguretat

El Consell de Mallorca i la UIB promouen la cultura de la ciberseguretat

L’ús constant d’Internet, les xarxes socials i el correu electrònic no està exempt d’amenaces. Empreses, administracions i universitats de tot el món han patit atacs informàtics que posen en perill les seves dades i en dificulten l’activitat. Amb l’objectiu de promoure la cultura de la ciberseguretat, la Universitat de les Illes Balears i el Consell de Mallorca han posat en marxa una campanya de conscienciació que es difondrà entre els treballadors de la institució insular.

La campanya consta de ciberconsells i bones pràctiques sobre aspectes com ara l’ús de contrasenyes, del correu electrònic, de Wi-Fi i xarxes socials, i la navegació web. Es basa en els materials informatius de la campanya informativa que la UIB ja ha començat a difondre entre els membres de la comunitat universitària amb l’objectiu de sensibilitzar i educar en matèria de ciberseguretat com a mesura de prevenció dels ciberatacs.

Aquests materials, a més, també estan disponibles per a qualsevol institució o empresa de les Illes Balears que tingui interès a difondre’ls entre els seus membres. Tot plegat és part de l’esforç que la UIB fa per promoure la cultura de la ciberseguretat i que s’ha materialitzat recentment en la creació de la Unitat d’Innovació Tecnològica en Ciberseguretat (UNITCIB) i la signatura d’un conveni amb l’Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE) amb l’objectiu d’impulsar el desenvolupament del coneixement i les capacitats de les persones i organitzacions en l’àmbit de la ciberseguretat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt