Ara llegint
El Govern destina 16’5 milions d’euros als ajuntaments de les Illes a través del Fons de Cooperació Local

El Govern destina 16’5 milions d’euros als ajuntaments de les Illes a través del Fons de Cooperació Local

El Consell de Govern ha autoritzat el repartiment del Fons de Cooperació Local per al 2022, que enguany serà de 16,5 milions d’euros. En concret, la partida global per a enguany es manté en 16.473.471 €, la mateixa quantia de 2021.

Els criteris de repartiment del fons, acordats amb la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears, són els mateixos que l’any passat. S’apliquen els criteris de població, amb un pes del 50 % en el repartiment, i el criteri de solidaritat, amb un 34,25 %. El fons manté altres variables, com els diversos trams de població per a municipis de menys de 25.000, 15.000 i 5.000 habitants, o la insularitat i la doble insularitat.

El Fons de Cooperació Local es distribueix entre la totalitat dels ajuntaments de les Illes Balears per contribuir a cobrir la seva despesa corrent. Permet al Govern col·laborar amb els ajuntaments per al manteniment del nivell de qualitat i intensitat de la prestació dels serveis públics bàsics que es presten als ciutadans i ciutadanes.

Esdevé una eina fonamental per finançar serveis com l’educació de 0 a 3 anys, el manteniment de centres educatius, el manteniment de centres de salut i la prestació de serveis d’ajuda a domicili, els centres de dia i les residències per a gent gran.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt