Ara llegint
Els establiments afectats per les restriccions ja han rebut prop de 5 milions d’euros en ajuts

Els establiments afectats per les restriccions ja han rebut prop de 5 milions d’euros en ajuts

El Consell de Mallorca ja ha abonat 4.539.000 € en ajuts directes corresponents a les convocatòries d’ajuts econòmics de 1.500 € a establiments de Mallorca afectats per les restriccions aprovades per contenir la pandèmia provocada per la COVID-19. Unes ajudes que de moment han beneficiat 2.749 establiments a Mallorca.

Dels 4,5 milions d’euros abonats, 4 es corresponen amb el pagament d’ajuts a 2.600 establiments del sector de la restauració (restaurants, bars, cafeteries, gelateries, orxateries) que ja han cobrat l’ajuda sol·licitada. La primera convocatòria d’ajuts es va obrir el 21 de desembre i continua oberta la segona convocatòria, corresponent al mes de gener.

D’altra banda, el passat 31 de gener es va obrir una nova línia d’ajuts directes per a gimnasos, escoles de dansa i espais de foment de l’activitat física. Uns ajuts que en aquest cas eren de 3.000 € per negoci i que ja han cobrat 149 establiments, amb un import abonat, de moment, de 447.000 €.

De la tercera línia d’ajuts, oberta diumenge passat i dirigida a negocis de distribució majorista de mercaderies, san rebut 169 sol·licituds durant la primera setmana i es faran els primers pagaments aquesta mateixa setmana.

Visita a l’oficina única


El Consell de Mallorca, a través de la Fundació Mallorca Turisme, gestiona, tramita i concedeix les convocatòries d’ajuts extraordinaris, finançades amb fons propis i del Govern, mitjançant una oficina única creada expressament per resoldre de la manera més senzilla i ràpida possible tots els ajuts per a la reactivació econòmica.


Novetats web ajutsmallorca.com

Totes les convocatòries, tràmits i gestions relacionades amb ajuts derivats de la Covid-19 s’aglutinen a la web ajutsmallorca.com, un espai des del qual es pot fer qualsevol tràmit en línia i que va incorporant millores i novetats.

Des d’aquesta setmana qui hagi demanat qualsevol dels ajuts disponibles ja pot consultar en línia l’estat de la seva sol·licitud.

A més, s’ha afegit en l’apartat de cadascuna de les convocatòries informació actualitzada setmanalment de la quantitat total que es destina a aquella línia d’ajuts, la quantitat que ja s’ha abonat i la que queda per abonar.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt