Ara llegint
L’agència de col·locació de Calvià presenta l’oferta formativa per a aquest curs

L’agència de col·locació de Calvià presenta l’oferta formativa per a aquest curs

L'agència de col·locació de Calvià presenta l'oferta formativa per a aquest curs

L’Institut de Formació i Ocupació de Calvià (IFOC) pretén que els cursos enfocats a l’ocupació s’impartesquin en instal·lacions allò més semblants al lloc on es duria a terme la feina. Amb aquesta finalitat s’està en contacte amb diverses associacions empresarials que tanquen en temporada baixa -o tenen manco clients- per assolir un acord i optimitzar l’ús d’espais, la qual cosa facilitaria una millora de l’aprenentatge significatiu. La clau és fer la formació pràctica a llocs el més parescut possible als que l’alumnat trobaria en el món laboral real.

Un dels objectius de l’IFOC en aquesta etapa nova és ampliar l’oferta formativa, amb la incorporació d’espais nous per dur-la a terme. La solució passa per l’acord entre l’agència local de col·locació i empreses que vulguin cedir les instal·lacions per poder formar l’alumnat que vol millorar l’empleabilitat. Juntament a aquests establiments de l’oferta privada, també són a disposició de l’alumnat les aules de les institucions públiques de l’IFOC i CEPA (Centre d’Educació de Persones Adultes).

El gerent de l’IFOC, Fernando Palmer, en declaracions a Ràdio Calvià, ha assegurat que “en temporada baixa a Calvià moltes d’empreses no tenen activitat i seria ideal encaixar cursos de formació en els mesos d’inactivitat”. La proposta de Fernando Palmer és continuar ampliant programes i crear una col·laboració público privada, per exemple “davant la necessitat de mà d’obra qualificada en els hotels, seria idoni que la formació necessària s’impartís ja en un hotel”.

La proposta de la gerència de l’IFOC d’augmentar el nombre de programes formatius comporta ampliar el nombre d’espais per dur-los a terme, el que ara per ara limita les possibilitats de l’agència. Per treballar en aquest sentit, Palmer ha iniciat una ronda de contactes amb associacions empresarials per gestionar la formació necessària a canvi de cessió d’espais. Una de les principals demandes actuals, tant de l’empresariat com de treballadors, és la formació de cuina en instal·lacions professionals. Durant aquest mes de setembre comença bona part de l’oferta formativa de l’IFOC amb cursos presencials i en línia, i adreçat a persones sense feina, ocupades i fixes discontínues que volen completar la formació, especialitzar-se en el seu sector o obtenir una titulació oficial que certifiqui l’experiència laboral

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt