Ara llegint
Pagesos i hotelers treballen per la confluència de les experiències d’agroturisme sostenible

Pagesos i hotelers treballen per la confluència de les experiències d’agroturisme sostenible

Cooperatives Agroalimentàries Illes Balears ha participat, juntament amb els seus partners Agromallorca SAT i AnySolution, en una reunió de treball que ha tingut lloc a la finca bunyolina de Raixa. Hi han acudit representants de TNO, una organització independent holandesa que es dedica a la investigació.

Tots ells participen al programa europeu PLOUTOS, que té com a objectiu equilibrar les cadenes de valor agroalimentàries perquè siguin més competitives, eficients, resilients i sostenibles amb un millor exercici i impactes socioeconòmics i ambientals positius.

La part de Ploutos que es desenvolupa a les Illes Balears cerca, entre d’altres, construir un ecosistema al voltant de noves experiències d’agroturisme sostenible.

Jerónima Bonafé, presidenta de Cooperatives Agroalimentàries Illes Balears ha explicat que l’objectiu final consisteix en “aconseguir un disseny per a la creació d’una experiència turística prometedora que creï valor tant per al sector agrícola com per al sector turístic de les Illes Balears i que abordi els reptes de la sostenibilitat”.

A la reunió de treball hi ha assistit la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha per interessar-se pel Projecte Ploutos. A la reunió, a la qual han assistit 30 persones, hi han estat presents, entre d’altres, representants de les cooperatives agroalimentàries Agromallorca SAT, Som Pagesos, la cooperativa Sant Bartomeu de Sóller, SAT Fruit Secs, Camp Mallorquí, Agroeivissa s. coop. i la Coooperativa del Camp de Formentera.

Per part del sector turístic hi han assistit representants del Grup Barceló, Garden Hotels, Senses Hotels, Valparaíso, Tourism Clúster, guies turístics, a més de representants de la restauració.

Durant la jornada de treball s’han analitzat els reptes que té l’agricultura i el turisme. També s’han analitzat propostes turístiques per construir un ecosistema sobre noves experiències d’agroturisme sostenible.

Cooperatives Agroalimentàries Illes Balears cerca ser l’enllaç entre tots els actors rellevants, la premsa i altres cooperatives nacionals i internacionals.

El projecte té també un vessant d’innovació a l’agricultura: Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears introduirà l’agricultura de precisió a Balears, basada en una potent plataforma que inclou algorismes d’intel·ligència artificial, gràcies a la tecnologia d’AnySolution implantant als hivernacles de Agromallorca SAT. Aquests hivernacles els visitarà el grup demà divendres.

Els resultats estaran disponibles a través de l’Acadèmia d’Innovació de Ploutos després de la vida útil del projecte. Les parts interessades tindran així accés a nous coneixements i millors tècniques per poder-los replicar fàcilment. Ploutos estableix les bases per a l’intercanvi i l’aplicació de pràctiques innovadores per establir un sector agroalimentari sostenible.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt