Ara llegint
Remenja’mmm, una campanya per evitar el malbaratament alimentari als restaurants

Remenja’mmm, una campanya per evitar el malbaratament alimentari als restaurants

Remenja'mmm, una campanya per evitar el malbaratament alimentari als restaurants

L’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears (EHIB) va acollir ahir una sessió formativa sobre aprofitament alimentari específica per a restaurants, una activitat que s’inscriu dins la campanya titulada Remenja’mmm dirigida per Rezero amb el suport de la Conselleria de Medi Ambient i Territorii i amb el finançament de l’Impost de Turisme Sostenible.

La Llei Balear de Residus i Sols contaminats del 2019 estableix un objectiu de reducció general del malbaratament alimentari del 50% per a l’any 2030. Una tasca que forçosament requereix la implicació de tota la societat de manera transversal i un canvi d’hàbits a nivell individual.

Baix aquest prisma, la campanya Remenja’mmm, suposa una estratègia per implantar actuacions que puguin incidir en els hàbits de les persones consumidores i oferir solucions per recuperar els excedents generats en el sector HORECA, comerços i hospitals a fi d’assolir una reducció efectiva del malbaratament alimentari.

Dins aquesta estratègia, els restaurants i hotels, en bona part també el futurs responsables de cuina, juguen un paper clau. Primer pel volum d’aliments que passen per les seves mans diàriament i segon, per la seva presència i visibilitat al llarg de tot el territori.

Per a Milena Pomerol, responsable de la formació per part de Rezero “Conscienciar els professionals de la problemàtica que suposa el malbaratament alimentari i facilitar-los eines per revertir el malbaratament en aprofitament, pot tenir un efecte molt positiu i exponencial”.

Una opinió compartida per Cristina Turpin directora de l’EHIB, que a més destaca la necessitat de que els alumnes, es familiaritzin des d’ara amb les normatives que afectaran el seu dia a dia com a futurs professionals.

Apart de la formació d’ahir, els restaurants tenen l’oportunitat d’adherir-se a la campanya Remenja’mmm formant part d’una xarxa que va néixer a Catalunya i ara s’estén a les Illes Balears i que agrupa els establiments conscienciats, visibilitzant les accions i actuacions en prevenció del malbaratment i possibilitant la canalització d’excedents.

I és que, segons expliquen, malbaratar el menjar, és una de tantes absurditats del nostre estil de vida, si no la més absurda. Mentre el nombre de persones afectades per la fam ha anat augmentant des de 2014, un terç de tots els aliments produïts a nivell mundial es perden o es malbaraten. Una xifra d’escàndol amb conseqüències socials i ambientals i que hem de revertir de manera urgent.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt