Ara llegint
Un terç dels aliments que es produeixen es tuden. “Remenja’mmm”, per prendre consciència sobre el malbaratament

Un terç dels aliments que es produeixen es tuden. “Remenja’mmm”, per prendre consciència sobre el malbaratament

Aproximadament un terç de tots els aliments produïts a nivell mundial es perden o es malbaraten. Fer front a aquesta pèrdua representa una oportunitat d’aconseguir un triple benefici, pel clima, per la seguretat alimentària i la sostenibilitat dels nostres sistemes agroalimentaris.

“Remenja’mmm” és el títol de la campanya que posa en marxa l’entitat Rezero entre el 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, i el 29 de setembre, Dia Mundial contra el Malbaratament Alimentari.

I és que la generació i malbaratament d’excedents alimentaris és una problemàtica que s’origina en diferents àmbits i sectors socioeconòmics (sector primari, indústria, comerç, restauració, llars,…), fet que demostra la necessitat d’abordar la problemàtica des d’una mirada global i transversal, amb la implicació dels diferents agents.

La campanya “Remenja’mmm” té per objectiu posar en valor els aliments, visibilitzant aquesta problemàtica i sensibilitzant a tots els actors de la cadena alimentària per prevenir el malbaratament i canalitzar els excedents que no s’hagin pogut evitar a través de l’establiment d’un Pont Alimentari amb entitats socials.

La proposta, que va néixer a Catalunya el 2015 i el 2022 s’estén ara a les Illes Balears, proposa actuacions de prevenció del malbaratament alimentari i de canalització d’excedents dirigides a diferents actors de la cadena dels aliments:

Administracions locals: elaboració de campanyes municipals de prevenció

Ciutadania: campanyes de sensibilització posar en valor els aliments

Hospitals: diagnosi, prevenció del malbaratament i canalització d’excedents alimentaris (Pont Alimentari)

Sector HORECA: prevenció del malbaratament, aprofitament alimentari i sensibilització (Remenja’mmm)

Sector comercial: foment de la canalització d’excedents alimentaris (Pont Alimentari)

“Remenja’mmm” pretén contribuir a assolir els objectius de reducció del 50% del malbaratament alimentari i de prevenció de residus que la legislació europea estableix cara al 2030.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt