Ara llegint
Una reunió per coordinar la posada en marxa de les bonificacions al transport públic

Una reunió per coordinar la posada en marxa de les bonificacions al transport públic

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí i el director general de Mobilitat i Transport Terrestre, Jaume Mateu han mantingut aquest migdia una reunió telemática amb representants de l’àrea de transports dels consells insulars de Menorca, Eivissa i Formentera. A la trobada han assistit la consellera de Mobilitat de Menorca, Monserrat Morlà i el director insular de Transports de Menorca, Damià Moll; Javier Torres, conseller de transports del Consell insular d’Eivissa; i Rafael González, conseller de Mobilitat del Consell insular de Formentera.

La reunió se celebra després que aquest dimarts, el Consell de Govern aprovàs el marc normatiu a través del qual el Govern farà arribar ajuts directes al transport públic interurbà per carretera de les illes de Menorca, Eivissa i Formentera amb l’objectiu de compensar parcialment la pèrdua d’ingressos derivada de l’aplicació de descomptes en les tarifes durant el período comprès entre l’1 de setembre i el 31 de desembre de 2022. 

El Govern vehicularà aquestes ajudes als consells insulars perquè apliquin una reducció de les tarifes dels abonaments i títols multiviatge dels serveis de transport públic interurbà per carretera de la seva competència, en un percentatge no inferior a un 70%, tenint en compte l’increment de subvenció del 30 al 50% que aportarà l’Estat a Menorca, Eivissa i Formentera.

En la reunió d’avui, des de la conselleria de Mobilitat i Habitatge s’ha ofert als consells de Menorca, Eivissa i Formentera tota la informació i ajuda possible per implantar les bonificacions al transport públic a partir de l’1 de setembre. Una mesura que vol incentivar el paper del transport públic col·lectiu per facilitar la mobilitat de la ciutadania en un escenari d’alts preus de l’energia i els combustibles arran de la guerra a Ucraïna.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt