Ara llegint
Els usuaris de bus del TIB augmenten un 42 % durant el primer quadrimestre de 2024

Els usuaris de bus del TIB augmenten un 42 % durant el primer quadrimestre de 2024

Els usuaris de bus del TIB augmenten un 42 % durant el primer quadrimestre de 2024

Prop de 6,5 milions de passatgers han viatjat en bus del TIB durant els primers quatre mesos de l’any, de gener a abril de 2024. El que suposa un creixement del 42,2 % del nombre d’usuaris respecte del mateix període de 2023, en el qual ja estava vigent la gratuïtat en tot el transport públic. Són dades fetes públiques avui per la Conselleria d’Habitatge, Territori i Mobilitat del Govern de les Illes Balears, a través del Consorci de Transports de Mallorca (CTM).

Durant el primer quadrimestre d’enguany, l’augment ha estat de més d’1,9 milions de passatgers respecte del mateix període de 2023, que ha passat de 4,5 milions a prop de 6,5 milions. Aquest increment del 42 % en la demanda dels busos de la xarxa TIB es produeix entre dos períodes en els quals ja s’havia implantat la gratuïtat del transport per als usuaris que viatgen amb la Targeta Intermodal. 

En aquests moments, el transport públic interurbà de la xarxa TIB connecta els diferents municipis i zones de Mallorca amb 71 línies de bus. Per tal de fer front a l’increment de la demanda, tant durant la temporada d’hivern com en el nou servei per a la temporada d’estiu, s’han adoptat mesures de reforç, principalment per augmentar freqüències a les línies de major demanda.

Durant la temporada d’hivern, a partir del dia 1 de novembre i fins al 21 de març, la xarxa TIB es va reforçar amb un increment de l’oferta en 27 línies de bus respecte l’hivern anterior, una millora en el 53 % del total de línies que operen en aquest període. Així mateix, per a la temporada d’estiu, enguany es va avançar al 22 de març l’inici del reforç del servei respecte de la darrera temporada alta.

Per a la temporada d’estiu, s’han incrementat freqüències en un total de 24 línies de bus, s’ha reprès el servei en setze línies i s’ha incorporat una nova línia (131) a la serra de Tramuntana, entre Santa Ponça, Banyalbufar i la Granja d’Esporles.

Està previst que en les properes setmanes s’incorporin al servei deu nous busos de gas natural comprimit a l’actual flota sostenible del TIB, que permetran augmentar la flota de busos actual, que disposa actualment de 201 busos de gas natural comprimit i devuit de propulsió elèctrica.

Pel que fa als reforços adoptats per a la temporada d’estiu, a la zona de Ponent, els nuclis de Palmanova i Magaluf (104) han quedat més comunicats amb serveis cada 15 minuts per sentit, i, en relació amb l’estiu passat, destaca també la millora d’oferta a la zona turística de Costa de la Calma, que gairebé duplica la connectivitat amb Palma i Santa Ponça, amb una nova freqüència de pas de 25 minuts.

A la zona nord de Mallorca, s’ha reforçat l’oferta de la darrera hora del dia a la línia suburbana que connecta Alcúdia-Can Picafort (324), que arriba fins més enllà de les 00.00 h amb una freqüència estable de 12-13 minuts; la línia 302 ha millorat respecte de 2023 i ha incrementat la freqüència de pas d’un bus cada vint minuts a les hores punta i amb una extensió de l’oferta fins a les 0.10 h per garantir el retorn a casa dels treballadors d’hostaleria i restauració; i al nucli de Cala de Sant Vicenç, la línia 321 ha avançat l’inici diari d’activitat a les 7.10 h.

A la costa de Llevant, la línia de Cales de Mallorca (416) ha incrementat l’oferta des de finals de març en un 50 % i a la zona de Migjorn s’han incorporat els serveis exprés Campos-Palma (501) durant tot el dia. En relació a les línies Aerotib que connecten amb l’aeroport de Palma, les línies A32 i A42 han incrementat un 10 % el servei respecte de l’estiu de 2023. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt