Ara llegint
A un mes per acabar l’any, a Mallorca ha plogut el 110% del percentatge interanual

A un mes per acabar l’any, a Mallorca ha plogut el 110% del percentatge interanual

Les reserves hídriques de les Illes Balears es situaven en el 61% en finalitzar el mes de novembre, un percentatge que suposa una caiguda només d’un punt percentual respecte el mes anterior, quan es trobaven al 62%, i que es troba dos punts per davall del que es registrà un any enrere (63%). Tot i això la situació hídrica és prou positiva.

A totes les illes s’ha registrat un lleuger descens respecte l’octubre, excepte a Eivissa (47%), que registra un creixement d’un punt percentual. A Mallorca (62%) les reserves cauen un punt mentre que a Menorca (58%) i Formentera (51%) en cauen dos.

Pel que fa a la situació de les unitats de demanda (UD), la d’Eivissa continua en escenari de prealerta, tot i el lleuger creixement. Les UD Tramuntana Nord i Tramuntana Sud es troben també en situació de prealerta. La resta estan en situació de normalitat.

Les dades de l’AEMET indiquen que novembre ha estat molt sec i càlid amb petites variacions, ja que es varen acumular 29,4 litres per metre quadrat de precipitació, un 38% menys de la mitjana (47,7 l/m2 ). A Mallorca i Menorca ha estat un mes molt sec mentre que a les Pitiüses ha estat un mes sec.

El percentatge interanual de precipitació és excedentari a nivell del conjunt de l’arxipèlag (105%) i a Mallorca (110%), però deficitari a Menorca (92%) i a les Pitiüses (70%).

El novembre sol ser un més de recuperació respecte del descens acumulat a l’estiu. Enguany, però, la falta de pluges no ha permès aquesta recuperació i, fins i tot, s’observen descensos. En qualsevol cas, en el conjunt de l’arxipèlag la situació encara no és dolenta. Ens trobam en el mes de desembre, un mes que ha arrancat plujós i que podria servir per culminar l’any amb unes xifres prou positives pel que fa al règim hídric.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt