Ara llegint
ABAQUA dona pautes per sensibilitzar, estalviar i reutilitzar aigua en el sector turístic

ABAQUA dona pautes per sensibilitzar, estalviar i reutilitzar aigua en el sector turístic

ABAQUA dona pautes per sensibilitzar, estalviar i reutilitzar aigua en el sector turístic

La sala polivalent de Can Ramis, a Alcúdia, ha acollit la jornada de gestió sostenible de l’aigua dins del marc del projecte europeu LIFE WAT’SAVEREUSE, amb l’objectiu de sensibilitzar al sector turístic i promoure bones pràctiques d’estalvi i de reutilització de l’aigua. Aquest esdeveniment, impulsat per l’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental (ABAQUA) i organitzat per l’Aliança per l’Aigua, ha detallat el marc actual de les polítiques d’aigua i la normativa que afecta tant el municipi com al sector turístic.

La jornada, que ha comptat amb el suport de l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), el Clúster de la Indústria Química de les Illes Balears (CliqIB) i el suport de l’Ajuntament d’Alcúdia, ha abordat la problemàtica mediambiental de l’escassetat d’aigua i la sequera, un desafiament especialment preocupant a les regions costaneres del Mediterrani.

L’obertura de l’esdeveniment ha comptat amb la benvinguda de Fina Linares, batlessa d’Alcúdia; Pere Joan Planas, director de l’AETIB, i Kristin Baumann, project manager de CliqIB, els qui han destacat la importància de la col·laboració intersectorial per a abordar la sostenibilitat de l’aigua.

Seguit a la introducció, s’han desenvolupat dos ponències centrades en el marc de la gestió de l’aigua a l’illa de Mallorca i Alcúdia. Gabriel Serra, tècnic d’ABAQUA, ha presentat les infraestructures hídriques de Mallorca, i Cels García, catedràtic de geografia física de la Universitat de les Illes Balears, ha abordat la relació entre l’aigua i el turisme a l’illa.

Alguns exemples

Després d’una breu pausa, la jornada ha prosseguit amb exemples de bones pràctiques en les zones turístiques, presentades per Mar Vera, d’Alcudiamar; Érica García, de Garden Hotels; Viola Ammesdörfer, doctoranda de la UIB; i Pablo Riera-Marsá, CEO del Sea Club Resort. Aquestes presentacions han il·lustrat estratègies de sostenibilitat implementades en el sector turístic.

La culminació de la jornada ha estat una taula rodona que ha congregat a tots els ponents per a discutir sobre els reptes i lliçons apreses en la cerca d’un ús sostenible de l’aigua en el sector turístic, proporcionant una plataforma d’intercanvi de perspectives i solucions. La clausura ha estat a càrrec de Pablo Riera-Marsá, qui ha reafirmat el compromís del sector hoteler amb la sostenibilitat hídrica.

La jornada no sols ha servit per a compartir coneixements i experiències, sinó també per a reafirmar el compromís col·lectiu amb l’adopció de pràctiques que contribueixin a la gestió sostenible de l’aigua, un recurs cada vegada més valuós en la nostra societat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt