Ara llegint
El Consorci de Residus de Menorca visita la planta de tractament d’Ecovidrio

El Consorci de Residus de Menorca visita la planta de tractament d’Ecovidrio

El Consorci de Residus de Menorca visita la planta de tractament d'Ecovidrio

El Consorci de Residus i Energia de Menorca ha visitat aquesta setmana la planta de tractament d’envasos de vidre d’Ecovidrio ubicada a Bunyola, per conèixer de primera mà el procés de reciclatge dels envasos de vidre.

La visita, que es va fer conjuntament amb representants del Consell Insular de Mallorca, ha comptat amb la participació de Margalida Roig, directora insular de residus del Consell de Mallorca; Simón Gornés, conseller de Medi Ambient i president del Consorci de Residus i Energia de Menorca i Mateu Aínsa, director insular de Medi Ambient del Consell Insular de Menorca.

Aquesta planta recicladora, TMA Recicla, és la planta de tractament que rep tots els envasos recuperats fruit de la recollida separada que efectuen els serveis de recollida de residus a cada població de Menorca.

Els participants van assistir a les instal·lacions de TMA Recicla per comprovar com els residus d’envasos de vidre es transformen en un recurs de valor que es pot reincorporar gairebé íntegrament al cicle productiu després de la fase de tractament, acompanyats per Roberto Fuentes, gerent de zona d’Ecovidrio. Es tracta d’un procés automatitzat, sostenible (no es fa servir aigua ni productes químics) i eficient en què els residus d’envasos de vidre es netegen de petites impureses i es trituren fins a convertir-se en calcí, matèria primera secundària per fabricar nous envasos.

La cadena de reciclatge

Durant la visita, els assistents van poder comprovar com la cadena de reciclatge d’envasos de vidre és “un procés eficaç, eficient i sostenible, segons han detallat en un comunicat”. La recollida separada d’envasos de vidre a través del contenidor “garanteix un reciclat d’alta qualitat, ja que amb prou feines presenta impropis, i l’alt rendiment del procés de reciclatge i les propietats circulars del material vidre permeten que un envàs en pugui fabricar un altre exactament igual, infinites vegades”, han dit.

També han destacat que l’ús de vidre reciclat estalvia -de mitjana- un 53% de les emissions de CO2, evita l’extracció de primeres matèries i redueix aproximadament un 38% la despesa energètica, atès que la seva temperatura de fusió al forn és menor.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt