Ara llegint
Agricultura anuncia la continuïtat dels controls sobre la cadena alimentària

Agricultura anuncia la continuïtat dels controls sobre la cadena alimentària

Agricultura anuncia la continuïtat dels controls sobre la cadena alimentària

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, mitjançant la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, s’ha reunit avui amb els principals distribuïdors d’aliments adscrits a la Confederació d’Associacions Empresarials de les Balears (CAEB), per tal d’aclarir el funcionament de la llei de la Cadena Alimentària i garantir un bon compliment de la mateixa.

La voluntat de la Conselleria, segons han explicat mitjançant un comunicat de premsa, és el d’assegurar que el productor rebi un preu just per la seva feina. En aquest sentit, el director general Joan Llabrés ha volgut recordar que la Conselleria “ha de vetllar pel correcte funcionament de la Llei, i això inclou augmentar els controls, ja que és una demanda que va fer el sector a la Mesa de la cadena alimentària”.

Així, Joan Llabrés ha fet balanç dels controls fets l’any 2023 sobre la cadena alimentària, on es varen fer vint controls entre els sectors vitícola, oleícola, lacti i hortofructícola, i es varen elevar 13 expedients, cinc dels quals s’han derivat al Ministeri d’Agricultura per ser competència estatal.

“Per al 2024, i per petició del sector, s’augmentaran aquests controls i hi ha previst fer deu inspeccions al sector hortofructícola -on es troben els major incompliments-, deu al sector de la carn -me i porc- i cinc al sector de la fruita seca, en concret garrova i ametlla”, ha subratllat Llabrés.

Des d’Agricultura, Pesca i Medi Natural s’ha volgut assenyalar que les infraccions trobades, en general, no són greus, però ha recordat que els terminis de pagament són d’obligat compliment.

En aquest sentit, s’ha reiterat que per als productes peribles el termini és de 30 dies d’ençà que es rep la mercaderia. Amb tot, des de la Conselleria, juntament amb ASAJA, es treballa en la redacció d’uns contractes tipus per facilitar aquest compliment i així agilitar la càrrega burocràtica. “El que volem a més és obrir una taula de diàleg entre tots els agents implicats per tal d’assolir objectius comuns i beneficiosos per tots”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt